Lopott a képviselő, de maradhat az önkormányzatban?

Sajószentpéter MSZP-DK-s polgármestere szerint neki nem kell beavatkoznia.

Az eset még tavaly decemberben történt: Információink szerint a képviselő, aki a Városgondnokságnál is alkalmazásban állt, egy szolgálati gépjárművel építési anyagot tulajdonított el a telephelyről, azonban a biztonsági kamerák lebuktatták. Ezt követően Leskó Imrét elbocsájtották állásából, ugyanakkor továbbra is önkormányzati képviselő maradhatott, ugyanis nem indult hatósági eljárás az ügyben. Sőt, még a polgárőrségnél (!) is tovább dolgozhatott. A képviselő tudomásunk szerint azzal védekezett, hogy jótékonysági célból lopta el az anyagokat. Az Alfahír megpróbálta megkeresni Leskó Imrét, de ez nem bizonyult lehetségesnek: az önkormányzatnál nyilvántartott privát telefonszámán heteken keresztül bizonyult elérhetetlennek, e-mail címére elküldött kérdéseinkre pedig nem reagált.

A polgármestert nem zavarja?

Megkerestük az MSZP-DK színeiben polgármesterként tevékenykedő dr. Faragó Pétert is, aki azonban nem kívánt részleteiben nyilatkozni az ügyről. Közölte: Mivel nem ő Leskó Imre munkáltatója, ezért mandátuma felett nem rendelkezhet. Kíváncsiak voltunk a véleményére arról, hogy szerinte helyénvaló-e, ha egy lopást elkövetett személy tovább lehet a testületben képviselő, de erről nem akart nyilatkozni, mert gondolatait a magánügyének tekinti. Annyit azonban elárult, hogy negatívan áll a dologhoz. A volt Fidesz-KDNP-s független képviselőt tudomásunk szerint a Jobbikon kívül még csak fel sem szólították arra, hogy mondjon le mandátumáról. Pedig az, hogy polgármesterek vagy pártok nyilatkoznak elítélően egy bűnbe esett képviselőről, esetleg felszólítják, hogy mondjon le, teljesen megszokott jelenség.

Nem mindenkinek tetszik

A Jobbik helyi önkormányzati képviselője, Dávidné Szőllősi Ágnes és a nemzeti párt országgyűlési képviselője, Egyed Zsolt azonban a közelmúltban tartott sajtótájékoztatójukon úgy foglaltak állást, hogy "ha (Leskó Imre) bűnössége a bíróság által is kimondottá, jogerőssé válik, méltatlan lesz a képviselői jogkör gyakorlására". Ehhez azonban előbb fel kellene jelenteni, ezért felszólították volt munkáltatóját, a Sajószentpéteri Városgondnokságot, hogy tegyék meg a jogi lépéseket.
Nyilván nem gondolhatjuk, hogy az az ember, aki a civil munkahelyén lop –jelen esetben önkormányzati cégnél-, képviselőként makulátlan lesz - összegezték.
 
[[nid:164435]]