Lószállítóba pakolták a migránsokat a liberális embercsempészek?

Természetesen mindez szabálytalan, veszélyes és megalázó, nem beszélve az embercsempészet bűntettének kockázatáról. A HVIM honlapján azt írja, tagjai "minden indokolt esetben" megtették a feljelentést, így a vélhetően „migránsmentő” osztrák civilek is bajban lehetnek. Ismert, szeptember elején már érkeztek Bécsből Budapestre olyanok, akik „vasútpótló utaztatás” néven kvázi embercsempésznek álltak, jobb esetben tényleg ingyen.
 
Egy másik történet szerint Mórahalomnál láttak egy német rendszámú autót, amiben arabok ültek, egy csapat migráns pedig lelkesen körbeállta.
 
Miközben a diszpécsernek diktáltuk be az autó adatait egy járőr jelent meg az úton, akit leintettünk, és kértük tőle, hogy intézkedjen. Annak ellenére, hogy egyedül ült a kocsiban, azonnal odahajtott a gyanús autóhoz, ahonnan egy pillanat alatt illantak el a migránsok, és mivel egy sem ült az autóban, így nem minősült a cselekmény embercsempészetnek. Sajnos további intézkedésre így nem kerülhetett sor, de az üzletet meghiúsítottuk - írták.