Lukács László feljelentést tett a Spar boltok tervezett einstandolása ügyében

Lukács László feljelentést tett a Spar boltok tervezett einstandolása ügyében

Úgy tűnik, Orbán a sógoroktól einstandolna a vejkónak. A cég osztrák vezetője szerint maga a miniszterelnök győzködte őt, hogy adja el a céget a miniszterelnök rokonának. A Jobbik alelnöke feljelentést tett.

Évek óta tudjuk és mondjuk, amelyet Magyar Péter is megerősített korábbi megnyilatkozásaiban: Az ország fele egy család kezében van. Ezért is tettem a mai napon feljelentést a népszerű bolthálózat, a Spar boltok tervezett einstandolása ügyében - írja Facebook posztjában Lukács László, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Mint Lukács kifejtette:

A cég osztrák vezetője arról nyilatkozott, hogy maga a miniszterelnök győzködte őt, hogy adja el a céget a miniszterelnök rokonának. Ez nyilván nem történt meg, így jöttek a különadók a cégre. És feltehetően jön még majd más is, hiszen a miniszterelnök a 3000 napnál is régebb óta tartó rendeleti kormányzásával lényegében bármit megtehet.

A konzervatív párt frakcióvezetője hangsúlyozta: bár a multinacionális boltokkal kapcsolatban ezer kritikájuk van, hiszen a Jobbik mindig is a kisvállalkozók érdekeit védte,

azt azonban nem nézhetjük ölbe tett kézzel, hogy miniszterelnök közpénz milliárdok árán vadkeleti stílusban einstandol cégeket a rokonoknak, és utána szintén közpénzből tartja fent az amúgy piaci környezetben tehetségtelenségük miatt életképtelen cégeket

- fogalmazott.

Hangsúlyozta: az állami forrásokat nem arra kell felhasználni, hogy a "sógoroktól" a "vejkónak" vegyen az állam céget, hanem arra, hogy a legkisebb vállalkozások úgy és olyan támogatást kapjanak, hogy eredményesen helyt tudjanak állni a kiskereskedelemben.

Számunkra az a normális Magyarország, ahol a kicsik kapják a segítséget. Az állami forrásokat a magyar vállalkozások megsegítésére kell fordítani! - zárta sorait Lukács László.

(Címlapkép: Alfahír grafika)