Blokkolt jeladóval repült a NER luxusgépe Dubajba pénteken

Blokkolt jeladóval repült a NER luxusgépe Dubajba pénteken

Pénteken délelőtt Dubajba repült Budapestről az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000 magánrepülőgép - szúrta ki a 24.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, múlt héten a munkatársunk megpróbálta lencsevégre kapni, kik tartózkodhattak a NER prominensei által kedvelt repülőgépen, amiből aztán egy kisebb autósüldözés is kerekedett. Ezt követően a gép útját már nem jelezték a megszokott módon a nyilvánosan is elérhető nyomkövető oldalak, mivel a múlt héten felkerült a letiltott gépek listájára, azaz már csak a tulajdonos vagy az üzemeltető kérésére lehet hozzáférni az adataihoz.

Mint írják, a letiltás viszont nem jelenti azt, hogy az adott gép teljesen eltűnik a radaroldalakról. Az oldalak a levegőbe emelkedést követően továbbra is jelzik és követik a letiltott repülőket is, a különbség csak az, hogy a lajstromjel helyett „blocked” jelzéssel tüntetik fel a légiforgalom többi résztvevője között. 

Ott voltunk a NER-luxusgép budapesti érkezésekor, autós üldözés kerekedett belőle

Korábban megírtuk, hogy a NER luxusrepülője február 28-án sokadszorra tért vissza a Maldív-szigetekről Budapestre. Munkatársunk a helyszínen várta hajnali 4:57-kor a gép érkezését a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy lencsevégre kapja, kik voltak ezúttal a szerencsések, akik egy világjárvány kellős közepén élvezhetik a tengert.

A portál szerint a Mészáros család által is már használt magánrepülő „blocked” jelzés alatt repült egészen Dubajig, de az Al Maktoum International Airport közelében, leszállás közben néhány percre visszakapcsolták a Maldív-szigeteken is többször megfordult gép azonosítóit. 

Elfogyott a naptej? Nagyjából fél napot töltött a Maldív-szigeteken a NER luxusgépe, újra landolt is Magyarországon

Mint azt megírtuk, nem csupán az egyre súlyosabb méreteket öltő harmadik hullám van felszálló ágban, hanem a NER politikai és gazdasági vezetői által használt OE-LEM lajstromszámú Bombardier luxusrepülőgép is. A FlightAware adatai alapján vasárnap ismét magasba emelkedett és a Maldív-szigetek felé vette az irányt a Bombardier Global 6000 repülőgép, melyen olyan befolyásos emberek tették tiszteletüket, mint Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos vagy éppen a Market Zrt.

Hozzáteszik, hogy a kormányzati megrendelésekkel jól ellátott Valton-Sec Kft. gépe is hosszabb időt töltött Dubajban, miközben Orbán Viktor épp az ilyen típusú luxusutak veszélyeire figyelmeztetett.

Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök a múlt héten szokásos rádióinterjújában a Maldív-szigeteket és Dubajt is szóba hozva azt mondta:

Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat.