Magyar Péter szerint, ha a Fidesz 40 százalék alatt végez, akkor vége van

Magyar Péter szerint, ha a Fidesz 40 százalék alatt végez, akkor vége van

Meggondolta magát, és már nem kötne koalíciót egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel sem. Nem a múltról, hanem a jövőről szeretne beszélni, s úgy véli, a hitelességéről pedig döntsenek a választók.

A Tisza Párt alelnöke somogyi körútjának záróestjén a 100. helyszínen, Siófokon az országjárásról, a szervezetépítésről, a propagandáról és a hatalom személyiségtorzító hatásáról adott interjút a hvg360 két újságírójának. Ebben Magyar Péter azt is kijelentette, hogy szerinte meg fogják nyerni a 2026-os országgyűlési választást, és nem kell majd senkivel sem koalíciót kötniük.

Úgy látja, a Magyar Péter-jelenség legalább egy tucatnyi dolog együttállásából jött létre, amiből „ha akár kettő is hiányozna, most nem ülnénk itt”.

Magyar hozzátette:

A fő ok a mély társadalmi, gazdasági, erkölcsi, politikai válság, a Fideszbe való beleunás, a 2022-es osztogatás utáni óriási zuhanás az életszínvonalban.

Szerinte ma már gúnyként cseng a fülekben, hogy Magyarország előre megy, nem hátra. Úgy véli szerencsés volt az időzítés is: „Annyira felhúztam magam azon, hogy Novák Katalinnal és a volt feleségemmel vitetik el a balhét Rogánék, hogy megírtam azt a posztot” – utalt első NER-t támadó facebook-bejegyzésére.

Magyar Péter szerint már az is fantasztikus eredmény lenne, ha a Tisza Párt két EP-mandátumot szerezne a június 9-i választáson.

A Fidesz esélyeiről vélekedve elmondta, ha a kormánypárt 45 százalék alatt végez az európai parlamenti választáson, az hatalmas vereség lenne számukra. „Ha 40 százalék alatt lesznek, végük van” – jelentette ki. Szerinte vagy előrehozott választás lesz, ami nagyon kockázatos, de esetleg bebiztosítják magukat négy évre. Ő ezt lépnék meg a helyükben.

Vagy azt csinálják, mint a szocialisták 2006-ban, semmit, de felhasználják az időt, hogy még többet lophassanak

– latolgatott Magyar.

Azzal kapcsolatban, hogy miért faggatja mindenki politikai múltja felől elmondta, hogy akár joggal lehetne indulatos az állandóan felmerülő kérdés miatt, hiszen Magyarországon választási kampányban senkit nem helyeztek még olyan pszichikai nyomás alá, mint őt, amihez szerinte még a független sajtó is asszisztál.

A hatalom épp azt akarja elérni, hogy összeroppanjak, hiszen mindenkit tönkre akarnak tenni, aki szembeszáll velük. Betámadták a családomat, a barátnőm édesanyját, a barátaimat. De nem teszem meg nekik ezt a szívességet.

Magyar Péter szerint soha ilyen agresszív lejárató kampányban még nem volt része más politikusnak. Emiatt akár száz feljelentést tehetne naponta, de nincs ideje rá, ha viszont vége lesz a kampánynak, akkor nekifog. Nem helyreigazításokat fog kérni, hanem személyiségi jogi pereket fog indítani.

Nem érez elégtételt Varga Judittal vagy Gulyás Gergellyel szemben, amiét most az ő politikusi karrierje látszik beindulni. „Fáradtságot érzek. Ma is hét helyszínen tartottam gyűlést, Siófok volt két hét alatt a századik település, ahol találkoztam az emberekkel, és ugyanennyi van még hátra” – mondta a hvg360 újságírójának Magyar Péter.

(Címlapkép: Magyar Péter Röszkénél/facebook)