Varga Judit exférje is lemondott, keményen beleszállt Rogánba és az oligarchákba

Varga Judit exférje is lemondott, keményen beleszállt Rogánba és az oligarchákba

Úgy tűnik, ez a lemondások napja: Magyar Péter Facebook oldalán jelentette be, hogy minden állami pozíciójáról lemond, de közben durván beleszállt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterbe. Azt is írta, szerinte az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak.

"Nem akarok olyan rendszer részese lenni, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba" - többek között ilyen mondatokkal jelentebbe be nyilvános Facebook posztjában Magyar Péter, hogy minden állami pozíciójáról lemond. Varga Judit volt férje azzal vádolta a rendszert, hogy az igazi felelősök a nők szoknyája mögé bújnak.

Magyar korábban a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója volt, mostanáig pedig igazgatósági tag a Magyar Közútnál, tavaly pedig a Volánbusz vezetői közé is bekerült.

"A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak"

- írta posztjában nem sokkal azután, hogy Novák Katalin államfő lemondása mellett volt felesége, Varga Judit is bejelentette, hogy visszavonul a közélettől.

Majd ezzel folytatta:

"Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak."

Magyar arra is kitért, hogy sokáig hitt egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbált a maga "szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon".

De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését

- tette világossá csalódottságát.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája

- olvasható a posztban.

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: “Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.“ Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké - zárta sorait Magyar Péter.

(Címlapkép: MTI)