Altisztavatási ünnepség miatt útlezárások jönnek a Hősök tere környékén péntek és szombat délelőtt

Altisztavatási ünnepség miatt útlezárások jönnek a Hősök tere környékén péntek és szombat délelőtt

A Magyar Honvédség 2022. július 16-án altisztavatási ünnepséget tart a Hősök terén. A rendezvény miatt július 15-én pénteken, és július 16-án szombaton a délelőtti órákban forgalomkorlátozásokra és útlezárásra kell számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a korlátozások július 15-én pénteken 08:30 és 12:30 között, és július 16-án szombaton 07:00 és 11:00 óra között lépnek életbe, amelyek az alábbi helyeket érintik:

  • a Hősök terén körbevezető úttestet,
  • az Állatkerti körutat,
  • a Gundel Károly út és a Hősök tere közötti szakaszt,
  • a Kós Károly sétányt,
  • az Olof Palme sétányt,
  • és a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti útszakaszt.

A Dózsa György út forgalma zavartalan marad.
 
Közölték, az altisztavatás ideje alatt július 16-án szombaton helikopterekből és Gripen vadászgépekből álló kötelék áthúzása miatt megnövekedett hanghatásokra kell számítani. Kérjük az Andrássy út és környékén élőket, hogy a légijárművek alacsony repülése miatt reggel 09:10-09:45 óra között lehetőség szerint tartsák nyitva az épületek nyílászáróit.

Továbbá július 15-én a kora hajnali órákban a Hősök terén egy H145M típusú helikopter fog leszállni és július 16-án tervezetten 14:45-15:15 között távozni, ezért ebben az időszakban is megnövekedett hanghatásra lehet számítani.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.