"Vannak sikereink, eredményeink": Simonka György egyetlen üzlettársa sincs már a rácsok mögött

Mindent megúsznak?

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis kiengedtek az előzetes letartóztatásból két gyanúsítottat – Simonka György cégtársait –, akit a fideszes politikust is érintő büntetőeljárásban eddig fogva tartottak. A költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárásban eddig 13 személyt gyanúsítottak meg. A közelmúltig ketten voltak előzetesben, ám nemrég lakhelyelhagyási tilalomra módosult a velük szemben alkalmazott kényszerintézkedés - írta a lap.

Mint ismert, közel 1 milliárd forintos kárt szenvedett el hazánk és az Európai Unió költségvetése a gyanú szerint a Simonka György tulajdonában lévő Magyar Termés TÉSZ Kft. tevékenysége miatt. A politikust védi a mentelmi joga, és egyelőre még nem dőlt el, hogy 2018-ban elindítják-e az országgyűlési választásokon a fideszes képviselőt.

Fontos megjegyezni, Polt Péter legfőbb ügyész nem tagadta, hogy a költségvetési csalás ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott nyomozás Simonka rokonainak és cégeinek érintettségével zajlik.

Simonka György nemcsak egy bonyolult, pókhálószerű cégbirodalmat szőtt maga köré, de békési hatalmát is folyamatosan erősíti. Ugyanis egyelőre nemcsak az ő indulása bizonytalan a 2018-as választásokon, de a szomszédos békéscsabai választókörzet fideszes jelöltjének a személye is ismeretlen. A múlt héten azonban Simonka György - szembe menve az országos pártvezetéssel - oda is igyekezett betolni a saját emberét.

A politikus korábban a Magyar Nemzetnek ismerte el, hogy mivel "vannak sikereink, eredményeink, további céljaink" ezért továbbra is szívesen maradna fideszes országgyűlési képviselő.