Az elmúlt évek pályázatain győztes NER-pénzemberekkel fizettetné meg a hiányzó EU-s forrásokat a Jobbik

Az elmúlt évek pályázatain győztes NER-pénzemberekkel fizettetné meg a hiányzó EU-s forrásokat a Jobbik

Kiemelték: Magyarország történetében sohasem fordult elő, hogy egy párt és miniszterelnök miatt ekkora büntetést kapjanak a magyar emberek.

Újabb fordulat történt a Magyarországnak járó uniós pénzek körül: Orbán és a Fidesz egypárti túlhatalma miatt az Európai Bizottság továbbra sem engedné ki hazánkat a jogállami eljárás alól. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy befagyasztanak 3000 milliárd forintnyi támogatást, és mindaddig szigorú uniós felügyelet alá kerülünk, amíg a felzárkóztatási és helyreállítási pénzeket korrupcióra és a jogállam megsértésére használják

- kezdi friss sajtóközleményét a Jobbik.

A felelős konzervatív jobboldali párt kiemelte: Magyarország történetében sohasem fordult elő, hogy egy párt és miniszterelnök miatt ekkora büntetést kapjanak a magyar emberek, a hiányzó forrásokat természetesen pótolni kell.

Ezért azt javasolják, hogy 

a hiányzó összeget az előző évek uniós pályázatain győztes, kormánypárthoz köthető pénzemberek fizessék vissza

Felidézték, az elmúlt hetekben minden olyan törvény elfogadásában partner volt, ami az uniós források hazahozatalát segítette. Ha rajtunk múlt volna, ilyen csúfság nem fordulhatott volna elő hazánkkal - tették hozzá.

Sem Magyarország, sem a magyar családok, vállalkozások, emberek nem veszíthetik el ezeket a pénzeket Orbán Viktor korrupt rendszere miatt, ezért ismét felszólítjuk a kormányt, hogy csatlakoztassák végre Magyarországot az Európai Ügyészséghez, valamint tegyenek eleget az alapvető jogállami elvárásoknak. Magyar állampolgárként mi magunk is érdekeltek vagyunk abban, hogy hazánk minél előbb hozzájusson a szóban forgó európai uniós forrásokhoz, hiszen nem kevesebb a tét, mint az, hogy az ország fenn tudja-e tartani a fizetőképességét

- zárul a közlemény.