Magyarországon hoz létre európai adatközpontot a Deutsche Telekom

Ez lesz az első olyan adatközpont, amely a jövőben a DT minden európai leányvállalata számára szolgáltatást fog nyújtani egyetlen központi helyről, 2020-ig pedig további európai szolgáltató hálózati központok jönnek majd létre - ismertette sajtótájékoztatón Claudia Nemat, a DT igazgatóságának tagja.

Az első szolgáltatás, amelyet ősszel már ebből az adatközpontból fognak nyújtani, egy, a legmagasabb szintű védettséggel rendelkező e-mail szolgáltatás lesz.

A DT úgynevezett Pan-Net hálózata lehetővé teszi egy közös, szabványosított infrastruktúra határokon átívelő használatát. A nemzeti leányvállalatok egy központi katalógusból kiválaszthatják azokat a szabványosított termékmodulokat, amelyekre szükségük van saját piacukon.

A cég 2015-ben 12 milliárd eurót fektetett be hálózatainak bővítésébe és 2016-ban is több milliárd eurós beruházásokat tervez ezen a területen. A hálózat fejlesztésével igyekszik folyamatosan eleget tenni azoknak a kihívásoknak, amelyeket a digitalizáció támaszt. A társaság aktívan részt vesz az 5G fejlesztésében és szabványosításában is. 

A Barcelonában évente megrendezett Mobil világkongresszus a mobil iparág legjelentősebb rendezvénye, amely az idén február 22-től 25-ig tart. Az idei kiállításon 2100 cég mutatkozik be 100 ezer négyzetméteren, és közel 100 ezer látogatóra számítanak.

Az eseményen részt vesznek a legnagyobb mobilkészülék-gyártók, a kiegészítőket, tartozékokat készítő cégek, kiállítanak a hálózati eszközöket, hardver komponenseket szállítók és a szoftverfejlesztők, megjelennek a nagy mobilszolgáltatók, valamint más szolgáltatásokat, például biztonsági megoldásokat nyújtó vállalatok is.