Nagy erőkkel keresik a Mallorcán eltűnt magyarokat

Nagy erőkkel keresik a Mallorcán eltűnt magyarokat

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán. Menczer Tamás azt írta: az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Kollégái mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére állnak – tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

(MTI)

Nyoma veszett egy magyar testvérpárnak Mallorcán

Napok óta hatalmas viharok és árvizek pusztítanak Spanyolországban, a halálos áldozatok száma már nyolcra nőtt. Több eltűnt embert is keresnek a hatóságok, köztük egy 30 éves magyar nőt és 18 éves öccsét - írja a Daily Mail. A két magyart azt követően kezdték keresni, hogy egy szemtanú szerint egy hullám két embert a vízbe sodort a Mallorca keleti részén lévő Cala d'Or üdülőhelyen.