Már 25 ezren követelik az állatkínzó bebörtönzését

A felvétel óriási felháborodást keltett, hiszen egy öncélú, bestiális kegyetlenségű gyilkosságról van szó. A deteki alpolgármestert, Gulyás Erzsébetet a Jobbik azonnali lemondásra szólította fel, mert mint Egyed Zsolt parlamenti képviselő fogalmazott, „olyan ember, aki a gyerekét ilyenné neveli, alkalmatlan egy település második embereként felelősen intézkedni”.

Csak erős idegzetűeknek:

Az elmebeteg gyilkos rácsok mögé juttatásáért több közéleti személyiség, köztük zenészek is felszólaltak. Az egyik népszerű aláírásgyűjtő-íveket szolgáltató weblapon pedig már csaknem 25 ezer aláírás gyűlt össze:

A Bors információi szerint a rendőrség állatkínzás miatt folytat eljárást két személy ellen, azonban előzetes letartóztatásba nem helyezték egyiküket sem, így szabadlábon védekezhetnek. A lap azt írja, Detek polgármestere azt mondta, a jobbikos parlamenti képviselő követelésén túl minisztériumi szintről is odaszóltak a faluba, hogy az állatkínzó anyját távolítsák el a falu alpolgármesteri posztjáról.

Amúgy kutyát láncon tartani január 1. óta tilos, de a Bors helyszíni fotóin látható, hogy az elmebeteg gyilkos és anyja így tartja otthon német juhászkutyáját - bár az is igaz, annak a feje legalább nem volt szétverve baseballütővel.

[[nid:179441]]