Már a hadsereg is keresi az erdőben hagyott kisfiút

A gyereket büntetésből hagyták az út szélén, miután több kirándulót és autót is kővel dobált meg. Mire visszamentek érte, nem volt ott.

Immár az önvédelmi erők 75 tagja, valamint kétszáz rendőr és civil keresi Tanoka Jamatót a Hokkaido szigetén fekvő Nanae városa melletti erdőben.

A Jiji japán hírügynökség jelentése szerint egy helyi vadász is csatlakozott a mentőcsapathoz, miután medvék friss lábnyomaira bukkantak abban a térségben, ahol a kisfiúnak nyoma veszett.

A szülők először azt mondták, hogy Jamato akkor tűnt el, amikor ők ehető növényeket gyűjtöttek, később azonban bevallották a rendőröknek, hogy büntetésből hagyták az út szélén, miután több kirándulót és autót is kővel dobált meg. Elbeszélésük szerint néhány perccel később autójukkal visszahajtottak oda, ahol a kisfiút hagyták, ő azonban addigra eltűnt.

A környék annyira elhagyatottnak számít, hogy a térség lakói azt mondják, ők maguk is ritkán vágnak át ezen az erdőségen.

Mivel szerdán sem bukkantak Jamato nyomára, többen aggódni kezdtek, hogy a kisfiú esetleg nem élte túl a kedd éjszakai heves esőzéseket. Ezen felül többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a kisfiú eltűnésekor csupán pólót és farmernadrágot viselt, a környéken azonban éjszakánként a hőmérséklet hét Celsius-fok alá is süllyedhet.

Japánt megrázta a hétéves fiú története: a tévécsatornák óránként próbálnak friss információkkal szolgálni a mentőakcióról, és az interneten több ezren fejezték ki együttérzésüket vagy ítélték el a szülőket meggondolatlannak tartott tettükért.