Márki-Zay biztosra veszi, hogy Orbán kiáll ellene egy vitára

Márki-Zay biztosra veszi, hogy Orbán kiáll ellene egy vitára

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje vasárnap Facebook-bejelentkezésében arról beszélt, hogy a kormány árbefagyasztása miért nem elfogadható, majd kitért arra is, hogy a jelenlegi tempóval napokon belül meglesz az elég aláírás a Fudan-ellenes és az álláskeresési járadékról szóló népszavazási kezdeményezéshez. Számításai szerint ráadásul 200 helyett 230 ezer aláírás jöhet össze - írja a 444.hu szemléjében.

Márki-Zay úgy véli a Fidesz megpróbálja majd ellehetetleníti, hogy az ellenzék kérdéseiről is lehessen szavazni a parlamenti választás napján, de kérik, hogy rohamtempóban hitelesítsék, és ne csak a kormány népszavazási kérdéseiről lehessen dönteni.

Miután vitára hívta Orbán Viktort, a miniszterelnöki vitáról azt mondta, ki fog állni ellene egy vitára. Szerinte nem teheti meg, hogy ne tegye, mivel a fideszes szavazók is elvárják Orbántól, hogy álljon ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével egy nyílt vitára, Rácz Zsófia helyettes államtitkár is azt mondta, hogy örülne a vitának.

Márki-Zay ezt követően elárulta, hogy az ellenzék jelölni akar köztársaságielnök-jelöltet a fideszes Novák Katalinnal szemben.