Matolcsy György az amerikai nagykövettel munkaebédelt, a felek fejlesztenék a gazdasági kapcsolatokat

Matolcsy György az amerikai nagykövettel munkaebédelt, a felek fejlesztenék a gazdasági kapcsolatokat

A jegybankelnök a találkozón kiemelte, a jelenlegi bizonytalan gazdasági és geopolitikai helyzetben az erős bilaterális kapcsolatok elengedhetetlenek. Érdekes, hogy mindeközben a NER propagandasajtója teli szájjal pocskondiázza David Pressmant tavaly augusztus óta.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke munkaebéden találkozott David Pressmannel, az Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetével – tájékoztatta a jegybank kedden az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy a magyar-amerikai gazdasági, kereskedelmi, történelmi és kulturális kapcsolatok több mint 100 évre nyúlnak vissza. A két ország számtalan területen, különösen a biztonság, a gazdaság, az energia és a bűnüldözés területén működik együtt a közös nemzetközi célok elérése érdekében.

A felek az egyeztetés keretében áttekintették a magyar és amerikai gazdasági, valamint a kétoldalú pénzügyi kapcsolatokat és a további szakmai együttműködési lehetőségeket – közölték.

Matolcsy György jegybankelnök a találkozón kiemelte, hogy a jelenlegi bizonytalan gazdasági és geopolitikai helyzetben az erős bilaterális kapcsolatok elengedhetetlenek.

Mindkét fél egyetértett abban, hogy szükséges a két ország közötti gazdasági kapcsolatok további mélyítése és a folyamatos párbeszéd fenntartása – olvasható az MNB közleményében.

Mint korábban megírtuk, titkosszolgálati dokumentumokból derült ki, hogy Orbán Viktor főellenfelének nevezte az Egyesült Államokat, egy a munkatársaival folytatott megbeszélésen. A magyar miniszterelnök a február 22-ei kihelyezett fideszes frakcióülésen tette ezt a megjegyzést. A fideszes sajtó ennek megfelelően David Pressmant 2022. augusztus 8-i kinevezése óta folyamatosan igyekszik lejáratni.

(Címlapkép: Twitter/USAmbHungary)