Matolcsy Ádám barátja ezúttal egy luxusbisztrót szerzett meg a Várkert Bazárban

Matolcsy Ádám barátja ezúttal egy luxusbisztrót szerzett meg a Várkert Bazárban

Egy budai luxusétterem után egy luxusbisztró is Matolcsy Ádám barátjának, Pintér Máténak a tulajdonába került, miután több végrehajtás is folyamatban volt az üzemeltető cég ellen - értesült az mfor.hu.

Ahogy arról az Alfahíren is beszámoltunk, tavaly ősszel derült ki, hogy Pintér lett a tulajdonosa a Várkert Kaszinóban közpénzből létrehozott luxusétteremnek, miután cége, a Felix Gastronomy Kft. 306 millió forintért megvásárolta a Vízház Gasztronómia Zrt.-t. Ugyanez a cég 2021. december 16-ától kezdve a Bárkert Kft. tulajdonosa, azonban a tulajdonosváltást csak idén január 11-én jegyezte be a cégbíróság, miközben az adásvételi szerződést már 2021. augusztus 12-én megkötötték.

A Bárkert Kft. üzemelteti a Várkert Bazárban lévő Bárkert Bistro nevű luxusbisztrót. A cég súlyos veszteséget termelt az elmúlt években: 2019-ben 11 millió, 2020-ban pedig 53 millió forint lett a veszteség, emellett több végrehajtás is indult a cég ellen.

Azonban nemcsak luxusétteremmel, illetve luxusbisztróval gyarapodott az elmúlt időszakban Pintér Máté céghálója, mivel tavaly a Felix Gastronomy Kft.-n keresztül megalapította a Bank Catering Kft.-t, melyet a cégbíróság július 6-án jegyzett be. A 3 millió forintos törzstőkével létrehozott cég főtevékenysége éttermi, mozgó vendéglátás, de emellett számos más tevékenységi kört is felvett a cégnyilvántartási papírok szerint.