Letiltották azt a cikket, amely egy homoszexualitását megtagadó énekes letiltott videójáról szól

Amiről egy keresztény portál sem beszélhet.

A magyar keresztény portál, a 777 számolt be Matthew Grech történetéről, a fiatal máltai énekes a helyi X-faktorban indult el, azonban olyat nyilatkozott a műsorban, amire még a sziget kormánya is úgy érezte, hogy reagálni kell. A fiatalember a válogatón ugyanis elmesélte, hogy korábban homoszexuális volt, de aztán rátalált Istenre.

"Amióta Jézust követem, azóta szakítottam a korábbi bűnös élvezetekkel. Szerethet férfi férfit és nő nőt – de csak barátként. Az ennél mélyebb szeretet, szerelem bűn"

 - tett nyilvánosan is tanússágtételt.

Az erről szóló videó annak rendje és módja szerint kikerült a Youtube-ra és a Facebookra is, azonban nemsokkal később mindkét oldalról eltávolították. Matthew Grech mondataitól elhatárolódtak a műsor készítői, de még maga a máltai kormány is:

"Míg a kormány mindennemű homofób megnyilvánulást elítél, a televíziós csatorna azzal, hogy közzétette Grech üzenetét, anélkül, hogy felhívta volna a figyelmet az 'áttérítési terápia' káros voltára, sok fiatal, és sebezhető homoszexuálist vehetett rá, hogy meghozzon egy ilyen döntést. Mindezt annak ellenére, hogy Máltán 2016-ban törvényt alkottak az eljárás ellen".

A keresztény portál erről szombaton számolt be, sokan olvasták a cikket, azonban a 777 főszerkesztőjét vasárnap arról tájékoztatta a Facebook, hogy olyasmit tett közzé, ami sérti közösségi alapelveiket. "A bűncselekményeket dicsőítő, illetve bizonyosan szélsőségesen durva képeket eltávolítjuk” - jött a magyarázat a máltai sztori eltávolítására.

"Matthew Grech története semelyik kategóriába sem illik: mélyen elszomorító és az értékeinket sértő lépésről van szó. Szinte felfoghatatlan, hogy egy tanúságtételtől ennyire fél a legnagyobb közösségi oldal. A történéseket látva még jobban megérthetjük az énekes reakcióját, aki az őt ért támadások után így fogalmazott:

'Azt hiszem, hogy példát tudtam mutatni a keresztényeknek, hogy ne féljenek felvállalni a hitüket, még akkor sem, ha oroszlánok tömege támad rád.'

Arra kérünk, hogy mondj egy rövid fohászt Matthew Grech-ért, és azokért is, akik mindenáron el akarják némítani szavait"

- reagált a 777 a Facebook dupla cenzúrájára.