Még mindig tüntetnek a migránsok

A migránsok kora délután kezdődött tüntetése most,  az esti órákban is tart a Keletinél. 

Mintegy 2-300 migráns gyűlt össze a Keleti pályaudvarnál, és hangosan követelték, hogy engedjék őket tovább Németországba. Véleményüket kézjelekkel is kifejezik: Németország említésekor felfelé tartják ujjukat, Magyarország esetén lefelé. 
 
A tömeg azt kifogásolja, hogy ugyan megvásárolták a vonatjegyeiket Németország irányába, de a rendőrség nem engedi őket továbbmenni.  Az alfahir.hu úgy tudja, a pályaudvar bejáratánál rendőrök állnak és már csak azt engedik be a vonatokhoz, akiknek van személyi igazolványuk, a migránsok nem léphetnek be.
 
A migránsok minden áron be akarnak jutni a pályaudvarra, a rendőrök azonban továbbra is csak a személyi igazolvánnyal rendelkező utasokat engedik be. A bevándorlók egyre dühösebbek, már az őket támogató Migration Aid embereit is elküldték. Információink szerint éhségsztrájkba kezdtek, azt remélik, hogy ettől bejuthatnak a vonatokhoz. 
 
A Belügyminisztérium vasárnap délutáni közleménye szerint a menedékkérők csak úti okmány és érvényes vízum birtokában utazhatnak tovább Magyarországról Németország területére. Ezzel példásan betartjuk az uniós szabályozást - ám így könnyen a nyakunkon maradhat az összes migráns. 
 
A tüntetők nem fáradtak el a vasárnap délutáni rekkenő hőségben sem, a demonstráció az esti órákban is folytatódik a Keletinél.