Még nem száműztük Trianont a történelem legsötétebb lapjaira

A Jobbik megemlékezésén Szávay István és Stummer János mondtak beszédet.

"Magyar legyen hited, és lészen országod!"
 
A számos megemlékező mellett a Nemzeti Motorosok és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagja is jelen voltak a rendezvényen.
 
Vári-Kovács Péter (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
Miközben Nagy-Magyarország vármegyéinek lobogóit lengette a szél, Vári-Kovács Péter színművész szavaiba remegett bele a környék: 
Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában!

Beteg a nemzet

Stummer János, a Jobbik budapesti regionális igazgatója egy keserű megállapítással szólította meg a gyászoló honfitársakat: 2015 Magyarországában valami nagyon nincsen rendjén.
 
Arra emlékeztetett, hogy hazánkban jelenleg nincs gazdája a rossznak, a hibának, miközben a bűnösök arányos megbüntetése is elmarad. Ugyanakkor elveszett a tisztességes munka becsülete is, és szétszakították a vér, a család kötelékeit.
 
Stummer János (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
Ha minden ebben a mederben folytatódik, záros határidőn belül elkerülhetetlenül összeomlás vár a nemzetünkre - értékelte a helyzetünket a politikus.
 
Fel kell tennünk a kérdést: miért uralkodhat felettünk egy tisztességtelen rendszer?
 
Stummer János válasza elszomorító: mert Trianon óta beteg ez a nemzet. De - szögezte le -, az ezeréves magyarság nem tűnhet el, mert amit a nemzetünk képvisel, egy eszme, és azt nem lehet kiirtani.

A tűz tartós lobogása

Vajon még a mi életünkben megtörténik-e Magyarország feltámadása? - vett új irányt beszédében a jobbikos politikus.
 
Stummer János egy fizikai jelenséggel szemléltette túlélésünk lehetséges forgatókönyvét. A tűz fellobbantásához három tényezőre van egyszerre szükség: szikrára, megfelelő mennyiségű oxigénre és elégetni szánt anyagra.
 
A szikra (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
A szikra mi vagyunk - jelentette ki Stummer, majd hozzátette: évről-évre folyamatosan azt várjuk, hogy a kellő oxigénhez jussunk, és végre fellobbanjon az a láng.
 
Aláhúzta, hogy több mint egymillió ember áll a Jobbik minden ez irányú cselekedete mögött, amely egyszerre sok, és egyben kevés is. Sok, mert a nemzeti oldal közössége az ellenszélben is együtt marad, és kevés, mert hiába a rengeteg szavazat, a manipulatív választótörvények miatt mégsem tudjuk a kormányra kényszeríteni az akaratunkat.
 
Ugyanakkor elárulnánk magunkat - folytatta beszédét -, ha a Jobbik százalékokban gondolkodna. Mi egy egészen más rendszerben cselekszünk, a mi végső célunk a tűz tartós lobogása, és hogy a lángok mindent elégessenek, amelyek a magyar lelkeket megnyomorították.

Amiért harcoltunk

Stummer kiemelte, hogy a sikerhez okosnak kell lenni, nem követhetik a Fideszt, amely csak toldozgatja a jelenlegi rendszert, és a Jobbik nem kerülhet a Sziríza helyzetébe sem, amely párt 2 hónap alatt kénytelen volt feladni a politikáját.
 
Mi nem azért harcoltunk, hogy így végezzük! - szögezte le.
 
HVIM (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
A Jobbik abban a külpolitikában hisz, amely nem áldozza fel hazánk szuverenitását; azt a gazdaságpolitikát követi, amely ember- és nem iparközpontú; és azt a társadalmi berendezkedést tartja kívánatosnak, amely érdemelvű, és nem az anyagi értékektől függ.
 
Magyarország feltámadása csak akkor mehet végbe a mi életünkben, ha végre képesek leszünk különbséget tenni rombolók és építők között - magyarázta Stummer, aki szerint meg is kell tanulnunk megbecsülni azokat, akik munkájukkal hozzájárulnak hazánk gyarapításához.
 
Csak nemzetünk érdekét szem előtt tartva lehetünk szikra; okosan, eltökélten, fáradhatatlanul küzdve az új Nagy-Magyarországért.

Odorheiu Secuiesc

Bárcsak azt mondhatnánk, hogy Trianon már csak a múlt része, hogy a történelem legsötétebb lapjaira száműztük a gyalázatot - kezdte megemlékező beszédét Szávay István, a Jobbik alelnöke. Majd hozzátette: de sajnos mindannyian tudjuk, hogy ez nem igaz.
 
Szávay István (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
Sőt - hangsúlyozta - pont a mai korszak áll a legtávolabb attól, hogy Trianon által okozott sebekre végre gyógyírrel szolgáljon.
 
S ez a lelki állapot gátolja hazánk gyarapodását; depresszióba, lemondásba taszít, és ott szomorkodik a híradókban, a családi beszélgetésekben, de még a pályaudvarokon is, ahol a kijelzőn nem Székelyudvarhely neve szerepel, hanem Odorheiu Secuiesc - sorolta a jobbikos honatya.
 
Azok számára, akik elfelejtetnék Trianont, Szávay azt üzente, valóban le tudnának mondani többmillió magyarról, akik idegen, ellenséges környezetben kénytelenek élni, akiknek tiltják az anyanyelvük használatát? Minden negyedik magyar gyermek olyan általános iskolában tanul, ahol nemzetiségükben alázzák meg őket.
 
De Szávay azokhoz is szólt, akik viszont minduntalan a Trianon okozta sokkban merengenek: a magunkba fordulás, a múlton való rágódás önmagában nem vezet sehova.
 
A zászlótartó (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)

Fájó igazságok

A nemzeti ellenzék országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy amíg a baloldal számára nincs a mai napnak semmilyen mondanivalója, addig a Fidesz pedig egy hazug képet festett fel az Összetartozás ünnepével.
 
Június 4. soha nem lehet ünnepnap, s csak a szétszóródásunkat szimbolizálja ez a dátum - jelentette ki.
 
Ugyanakkor itt az ideje néhány fájó igazság kimondásának is - szólított fel Szávay.
 
A mindenkori magyar külpolitika többre tartotta a jó viszony ápolását a szomszédos országokkal, mint a külhoni magyarság érdekeinek képviseletét.
 
Az európai közösség inkább foglalkozik a mianmari kisebbségek helyzetével, mint a gúnyhatáron túli magyarság jogfosztásával.
 
Az elnyomás ugyanakkor fokozódik. Mára odáig jutottunk, hogy a kárpátaljai nemzettestvéreinket egy számukra teljesen idegen, véres háborúba kényszerítik, miközben a román hatóságok pedig a kétnyelvű táblákért bírságolnak.
 
Lobogók (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
S mi erre a válasza az Orbán-kormánynak?
 
A Fidesz a már jól ismert klientúra-építésével egyszerűen kiszorítja az elszakított magyarság képviselői közül azokat, akik Orbán Viktornak nem tetszenek - válaszolta meg saját kérdését Szávay.
 
Így jöhetett létre a milliárdos délvidéki támogatási lista is.

Tekintsünk a jövőbe!

A Jobbik egy XXI. századi országot akar építeni, amely a nemzetközi közösség elismert és megbecsült tagjaként képes megvédeni a külhoni magyarságot.
 
Szávay kiemelte, hogy számukra minden magyar ember egyformán fontos, és a nemzeti párt nem hajlandó lemondani a szórványról sem.
 
Olyan Magyarországot akarunk - jelentette ki -, ahol a bűnösök elnyerik a büntetésüket, és eltűnnek a kommunizmus emlékei és korábbi szereplői a színről.
 
Nemzeti Motorosok (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
A honatya kitért arra is, hogy a nemzetpolitikát nem lehet szavazatszerzésre használni. Éppen ezért az állami támogatásokat is az elvégzett munka érdeme alapján osztaná szét Szávay a határon túli magyar szervezetek között.
 
Minden kétoldalú fórumon fellépünk a magyarok érdekeiért - tett rá ígéretet a nemzeti ellenzék parlamenti képviselője -, és hiszünk abban, hogy a XX. századdal szemben a XXI. század a dicsőség évszázada lesz.
 
Nem hagyunk egy négyzetcentimétert sem - zárta szavait Szávay István.
 
A menet (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)

Elöl a Nemzeti Motorosok

A székely himnusz eléneklése után a megemlékezők, a Nemzeti Motorosokat követve, a Dózsa György úton legyalogoltak a Hősök Teréig, ahol elhelyezték a HVIM zászlajait az ott felállított pódiumnál.
 
Úton (Fotó: Szabó Ákos / Alfahír)
 
Természetesen, a Jobbik rendezvénye rendbontás nélkül zajlott le.