Megbüntették a tűzoltót, mert beugrott az apjához

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa szolgálati visszaélés bűntett miatt jogerősen megrovásban részesített egy váci hivatásos tűzoltót. A tiszthelyettesnek 2015 májusában Vácról Szigetszentmiklósra kellett kismotorfecskendőt szállítania, de útközben megállt, és meglátogatta az édesapját - írja a langlovagok.hu.
 
Mint írják, a menetlevélben nem rögzített kitérő 300 méterrel hosszabb utat és fél órát jelentett.
 
A szolgálati jármű, amivel közlekedett, ugyan nem készenléti szer volt, de a tűzoltó kiesése miatt a váci tűzoltóság II-es gépjárműfecskendője egész helyett csak fél rajjal állt készenlétben.
 
A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa 2015 júliusában tárgyalás mellőzésével megrovásban részesítette a vádlottat.
 
Ez az ügyészségnek nem tetszett, kérte a tárgyalás megtartását, ám ennek is megrovás lett az eredménye. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség erre fellebbezett, és pénzbüntetés kiszabását kérte, mert szerintük a megrovás nem elég súlyos büntetés, így a többieket sem riasztja el attól, hogy ilyet tegyenek. Hiába, a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa január 6-án az első fokú ítéletet helybenhagyta. 
 
A tiszthelyettes amúgy a bűncselekményt elismerte, az eljárás lefolytatását, a tényállás tisztázását mindvégig segítette, tettét megbánta.