Meghalt Somló Tamás

Artistaként körbeutazta a világot, ám végül a zenészi pályát választotta. Somló Tamás 1964-től 1967-ig az Omega, 1969 és 1971 között a Kex, később a Non Stop, majd 1973-tól a Locomotiv GT tagja volt. Utóbbi zenekarban énekesként, basszusgitárosként és szaxofonosként is szerepelt. Az LGT-vel tíz magyar és hét angol nyelvű stúdióalbumot készített.

Legismertebb dalai közé tartozott az Álomarcú lány, az Ülök a járdán, a Valamit mindig valamiért, a Boogie a zongorán, a Primadonna, a Nagyon kell, hogy szeress, az Annyi mindent nem szerettem még. Az LGT mellett szólóban is készített hat lemezt.

Több mint 4 évtized barátság. Az örök Zenebohóc. Az utolsó pillanatig játszottál, rám támaszkodva. Ahhoz, hogy megérthessük a gyászt és a veszteséget, közel kell kerülni hozzá, ami nekem megadatott. Köszönöm barátom! Amikor utolsó alkalommal együtt kiszedtük a szaxidat a tokjából, majd a koncert végén visszatettük, nem gondoltuk volna, hogy az lesz az utolsó. Mikor rám támaszkodva mentünk le a színpadról, még mindig hallom a hangodat, ahogy azt mondod, hogy ,,Dzsézikém, megint megcsináltuk." via Karácsony János - James Facebook-oldala 

Somló Tamás temetéséről a család később intézkedik.