Megsemmisítésre váró almát akart értékesíteni egy újfehértói kereskedő

Hatóság által lepecsételt raktárt tört fel, majd átcímkézte értékesítésre az ott megsemmisítésre váró, mintegy 14 tonna almát.

Magyar Róbert közleményében arról tájékoztatott, hogy korábban az ekeár-adatok alapján ellenőrizték a NAV és a kormányhivatal munkatársai a gyümölcskereskedést.

A raktárban éppen almát csomagoltak, ahol három bejelentés nélkül foglalkoztatott munkást is találtak. A vállalkozás semmilyen nyilvántartást nem vezetett a forgalmazott élelmiszerekről, így keveredtek egymással a különböző származású gyümölcsök. Az újracsomagolt termékek címkéjén már egyáltalán nem volt azonosítható azok eredete.

A telephelyen talált mintegy 14 tonna jelöletlen almát a kormányhivatal munkatársai lefoglalták és megsemmisítésre zár alá vették. A vállalkozás vezetője azonban később a hatósági zárat feltörve átcímkéztette a gyümölcsöket, hogy elkerülje azok megsemmisítését.

A kereskedőnek az igazolatlan eredetű áru forgalmazásán és a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatásán túl hatósági zártörés miatt is felelnie kell, amiért akár egy évig terjedő szabadságvesztés is járhat - írta a sajtóreferens.