Megveheti a Mol az Eni magyar és szlovén leányvállalatait

Novemberben a Mol beszámolt arról, hogy megvásárolja az Eni Slovenia teljes tulajdonrészét, azaz átveszi az Eni teljes kis- és nagykereskedelmi tevékenységét Szlovéniában.

A bizottság megállapította, hogy az Eni Hungária és az Eni Slovenia felvásárlása nem kelt versenyjogi aggályokat, tekintettel a két érintett vállalat kis méretére, valamint arra, hogy az érintett piacokon továbbra is erős versenytársak maradtak.
   
A Mol Nyrt. tavaly októberben jelentette be, hogy megvásárolja az Eni Hungária Zrt. teljes tulajdonrészét az Eni olasz energetikai konszerntől. Ezáltal 183 töltőállomás üzemeltetését és az Eni nagykereskedelmi tevékenységeit veszi át a magyar olajipari vállalat. Az Eni kenőanyag nagykereskedelmi üzlete nem képezi a megállapodás részét.
   
Novemberben a Mol már arról számolt be, hogy megvásárolja az Eni Slovenia teljes tulajdonrészét az olasz tulajdonostól, azaz átveszi az Eni teljes kis- és nagykereskedelmi tevékenységét Szlovéniában. Ezzel 17, Agip márkanév alatt működő töltőállomással egészül ki a Mol 40 töltőállomásból álló szlovéniai kiskereskedelmi hálózata. Szlovéniában a Mol a három legnagyobb kiskereskedelmi piaci szereplő egyike.
   
A Mol-csoport 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. Négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2 ezer töltőállomást foglal magában Közép- és Délkelet-Európa 11 országában.