Megvolt Bróker Marcsi kihallgatása - vajon a fideszes kapcsolatok is szóba kerültek?

Fazekas intézett irodát a cégnek, ő kérte fel külsős bizottsági tagnak az ügyvezetőt, a Kun-Mediátor pedig még egy lakossági fórumot is támogatott.

Mint írtuk, ma került sor D. Sándorné, vagy ahogy a sajtóban ismertté vált, Bróker Marcsi kihallgatására.
 
Bróker Marcsi karcagi cége, a Kun-Mediátor Kft. a becsapott embereknek az átlagosnál jóval magasabb kamatot ígért, ezért sokan vitték hozzá a pénzüket. A helybéliek  - a vállalkozóktól az orvosokon át a nyugdíjasokig mindenki - megbízott benne, akinek megtakarítása volt, hozzá vitte a pénzét. A szerencsések viszont is látták a betett összeget a magas hozammal együtt, de mivel a vállalkozás piramisjátékként működött húsz éven át, borítékolható volt, hogy előbb-utóbb be fog dőlni. 
 
D. Sándorné végül összesen végül ezer embert csapott be, az okozott kár elérheti a 20 milliárd forintot is.
 
A botrány tavaly áprilisi kirobbanásakor D. Sándorné eltűnt az országból és a nemzetközi elfogatóparancs ellenére egészen mostanáig nem is került elő. Mint kiderült, Belize-ben bujkált, ahol a hatóságok végül azért csaptak le rá, mert állítólag ott is hasonló csalássorozatba próbált kezdeni,
 
miután rejtélyes támogatója nem utalt neki több pénzt.
 

Még a Fidesz lakossági fórumát is támogatta A KUN-MEDIÁTOR

A Fidesz korábban próbálta a Jobbikra tolni a botrányt, mondván, a Kun-Mediátor és Lukács László jobbikos országgyűlési képviselő családjának az ügyvédi irodája is egyazon társasházban székel. A dolog szépséghibája, hogy ez az épület egy nagy irodaház, ahol egyebek között önkormányzati iroda és bababolt is működik - működésük egymástól teljesen független.
 
D. Sándorné politikai kapcsolatairól azonban valóban sokat elárul az, hogy
 
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter korábban Karcag polgármestereként maga kérte fel
 
külsős tagnak az önkormányzat turisztikai bizottságába, ahol nyolc éven át tevékenykedett.
 
Önkormányzati jegyzőkönyvekből az is kiderült, hogy a Kun-Mediátornak maga Fazekas Sándor intézett irodát 2005-ben. A Kun-Mediátor Kft. egy önkormányzati irodát bérelt, Fazekas pedig polgármesterként azt javasolta a helyi képviselő-testületnek, hogy öt évvel hosszabbítsák meg a szerződést a céggel.
 
Érdekesség még a Karcagi Hírmondó korábbi számából előkerült meghívó: Fazekas Sándor 2007. március 23-án tartott lakossági fórumot, ahol tombola húzására is sor került. Az egyik nyereményt - egy kétszemélyes Wellness hétvégét - épp a Kun-Mediátor Kft. ajánlotta fel.
 
 
Érdekes kérdés, hogy a fentiek fényében a mai kihallgatásán tett-e említést politikai kapcsolatairól D. Sándorné, vagyis Bróker Marcsi...