Megy a migráns Deutschland felé

Kedden 6644 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerda reggel a rendőrség honlapján.

Hétfőn meghaladta a 300 ezret a január óta a hazánkba érkező illegális határátlépők száma. A várhatóan az elkövetkező hetekben még fokozódni fog a migráció, ugyanis egyre többen szeretnének Németországba jutni, még a tél beállta előtt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a hideg időjárás mennyiben fogja visszavetni a vándorlási kedvet. Egy azonban már most is biztosan látszik. Tavasszal újabb, talán a mostaninál is jelentősebb menekültáradatra lehet felkészülni. Csak Afganisztánból több százezren kelhetnek útra, sokuknak közülük egész biztosan Németország lesz az úti célja.

Bírálták Németországot

Németország komoly bírálatokat kapott Brüsszeltől, amiért nem kezdte meg azon migránsok kitoloncolását, akik nem kapták meg a menekültstátuszt. A várhatóan rövid időn belül Magyarországra is ezres számban fognak menekülteket visszaküldni a németek. Így könnyen kettős nyomás alá kerülhet az ország. Egyelőre kérdéses, hogy a hazánkba visszatoloncolt migránsoknak mi lesz a sorsa, ki lehet-e őket utasítani, vagy netán itt ragadnak.