Megy az őrjöngés az MSZP-ben: visszaszólt Tóbiásnak a dunaújvárosi elnök

Tóbiás lemondásra szólította fel Pintér Attila dunaújvárosi MSZP-vezetőt a választási kudarc miatt, ő azonban visszaszólt az MSZP elnökének.

Mint ismert, az időközi önkormányzati képviselő-választást a Fidesz jelöltje nyerte 422 szavazattal, a DK 243, a Jobbik 203, az MSZP viszont csak 93 szavazatot kapott.
 
Tóbiás kudarcnak nevezte az eredményt, azt mondta, szervezetileg hibáztak, hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, és ők a választók szempontjából rossz döntést hoztak. 
 
A pártelnök közölte, a felelősséget viselniük kell, ezért vasárnap este lemondásra kérte fel a szocialisták helyi szervezetének elnökét.
 
Pintér szerint Tóbiás viselkedése álságos, mert három hete egy zárt körben végzett közvélemény-kutatás után még kiváló döntésnek nevezte, hogy nem működnek együtt a DK-val, és önálló jelöltet indítanak. Hozzátette: a felmérés alapján az MSZP-nek volt a legerősebb ellenzéki jelöltje.
 
Elárulta azt is: bár csak három hete választották újra elnöknek, vállalja a felelősséget és szerdán bizalmi szavazást kezdeményez pozíciójáról.
 
Pintér több mondatával is odaszúrt még Tóbiásnak:
 
Szerinte a sajtóban üzengetés helyett saját körben kellett volna megbeszélni a dolgokat, Tóbiásnak pedig a pártelnöki kampánnyal kellene most foglalkoznia.