Tiborczék barátjával építi a városligeti mélygarázst Tiborcz üzlettársa

A West Hungária Bau 360 millióval ígért a másik ajánlattevő alá.

5 milliárd 997 millió forintos ajánlatott tett a városligeti, Dózsa György úti négyszintes mélygarázs kivitelezésére Tiborcz István üzlettársának Paár Attilának cége, a West Hungária Bau Kft. (WHB). A magas- és mélyépítési közbeszerzések során rendszeresen sikeresen pályázó cég egy 78,6 millió forintos opciót is kikötött ajánlatában – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában. A másik pályázó, a nyíregyházi Aktuál Bau Kft. összesen 6 milliárd 435 milliós ajánlatot tett.

A WHB a közbeszerzési adatbázisban fellelhető összegezés szerint alvállalkozóként a német tulajdonban álló Bauer Magyarország Kft.-t, a Tectum Mérnöki Szolgáltató és Vállalkozó Kft.-t, valamint a Tiborczék baráti köréhez tartozó Szeivolt család tulajdonolta Épkar Zrt.-t jelölte meg.

Korábban a Budapesti Városvédő Egyesület azt állította a Hír TV-nek, mivel nem készült független környezetvédelmi hatástanulmány, a WHB nem is kaphatott volna építési engedélyt. A beruházó Városliget Zrt. nem reagált a televízió megkeresésére.

Paáréknak egy olyan mélygarázst kell építeniük, melyen a felszín alatti, P0 szinten kerékpártároló, illetve a felszínről különállóan is megközelíthető WC- és öltözőblokk lesz. Ennek a szintnek beépítetlen részét fák ültetésére alkalmas vastagságú földfeltöltés fogja alkotni. A másik három szint 9000 négyzetméter beépített alapterületű. A P1 szinten lesznek az elektromos autótöltőkkel felszerelt parkolóhelyek, a garázsmesteri iroda, a biztonsági helyiség, a hulladéktároló és egyéb kiszolgáló helyiségek. A legalsó, P3-as szintre kerül a sprinkler-tartály és a gépház. Minden szinten vannak motorparkolóhelyek, továbbá tárolóhelyiségek, amelyek a Városliget üzemeltetését is szolgálják majd.

A mélygarázsban 751 általános parkolóhely, 17 mozgássérültek számára fenntartott parkoló, 24 elektromos kocsiknak kijelölt hely és 8 telekocsi-parkolóhely lesz. Emellett lesz lehetőség 71 darab motorkerékpár és 90 darab bicikli tárolására is.

Hatmilliárdért épül mélygarázs a Városliget alá, Tiborcz üzlettársának cége építi

A tervek szerint itt három szinten összesen 800 parkolót alakítanak majd ki, a mélygarázs alapterülete közel 30 ezer négyzetméter lesz.A közbeszerzést elnyerő cég hatmilliárdért vállalta a létesítmény megépítését.A Paár Attila érdekeltségébe tartozó cég vásárolta meg korábban Tiborcz István részesedését a közvilágítási tendereken taroló Eliosban, de az üzeletembernek közös vállalkozása is volt a miniszterelnök vejével.