Líbiai bevándorló erőszakolt meg egy magyar lányt Máltán

Szombaton egy vérző, összevert magyar nőt találtak Paceville településen, az is lehet, hogy több támadó volt.

Egyelőre annyit tudni az ügyről, hogy szombaton egy vérző, összevert magyar nőt találtak Paceville településen. A rendőrség egy 26 éves líbiai bevándorlót gyanúsít a támadással, de az sem kizárt, hogy több támadó volt. A Salem Elaoud névre hallgató menekült természetesen tagadja az ellene felhozott vádakat. A férfi Tripoliból érkezett menedékkérőként a szigetországba, de kiadott bevándorlási papírjai már lejártak, kérelme elbírálás alatt állt.

Egyes magyarországi médiumok természetesen már elkezdték a bevándorló mosdatását. Ebben segítségükre volt a máltai rendőrség is, akik szerint ki kell vizsgálni az esetet: nem zárják ki, hogy maga a szexuális aktus a nő beleegyezésével történt. A férfi ügyvédje szerint meg kell vizsgálni, milyen alkoholos állapotban volt a nő a támadás idején, mivel a kórházba szállításakor ittas volt. A gyanúsított egyelőre őrizetben maradt.

Egy biztos, a kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatok után ritkán maradnak összevert és vérző nők a lépcsőházakban.

A máltai ügyvéd érvelése is elég furcsa. Ha elfogadjuk az általa felhozott védekezést, akkor a máltai jogrend szerint, amennyiben ivott egy nő, akkor az szabadon megerőszakolható? Ugyanis az esetleges alkohol fogyasztás miként zárhatja ki a szexuális jellegű támadás lehetőségét?

Legutóbb Bécsben történt bevándorlók által elkövetett szexuális támadás. Akkor egy 20 éves iraki „menekült” erőszakolt meg egy mindössze tízéves kisfiút.