Vádat emeltek a fideszes Voldemort ellen

Sötét fellegek a "sötét nagyúr" felett.

A vádhatóság a parlamenti képviselőt bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja

– áll a főügyészség vezetője, Keresztes Imre közleményében.

A vádirat szerint Mengyi Roland és társai 2015 tavaszán elhatározták, elérik azt, hogy szociális szövetkezetek számára európai uniós forrásból származó pályázatot írjanak ki azért, hogy az azon elnyerhető összeget jogellenesen, valós teljesítés nélkül, saját maguk megszerezzék. (Mengyi a Harry Potterből ismert Voldemort nagyúrnak hívatta magát.) A főügyész közlése szerint Mengyi Roland a pályázati pénzből való részesedés fejében vállalta, hogy a pályázat kiírása érdekében közreműködik.

Az Országgyűlés szeptember 12-én függesztette fel a képviselő mentelmi jogát. Mengyi Roland nem meglepő módon nem támogatta (így tett a kormánytöbbség elsöprő része is) szavazatával múlt héten a parlamentben a Jobbik által beterjesztett Lex Lúdas Matyit, amely a korrupció visszaszorítását szolgálta volna.