700 milliós megbízást nyert el Mészáros gyerekeinek cége

A másik öt ajánlattevőt kizárták a pályázatból.

A Fejér B.-Á.-L. Zrt. leányvállalata, a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. tervezheti meg az Állatorvostudományi Egyetem két budapesti kampuszát 690 millió forintért – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő csütörtöki számában. A Fejér B.-Á.-L. Zrt. a felcsúti milliárdos oligarcha, Mészáros Lőrinc gyermekeinek, Beatrixnak, Ágnesnek és Lőrincnek a cége, a vállalkozás nevében levő rövidítés az ő keresztneveik kezdőbetűiből áll.

A Fejér Tervező konzorciumi társa az Incorso Építő és Építész Műhely Kft. lesz.

A nyerteseknek a fővárosi István utcai, illetve Rottenbiller utcai kampuszt kell teljeskörűen megtervezniük, azaz a vázlatterveket, az engedélyes tervdokumentációt és a kiviteli tervdokumentációt is el kell készíteniük.

A pályázaton indult másik öt ajánlattevő tervezőiroda ajánlatát érvénytelennek minősítették. A közbeszerzési adatbázisban fellelhető összegezésből kiderül, hogy az egyik kizárt ajánlattevő indokolatlanul alacsony összegű árajánlatot tett, amit az ajánlatkérő felhívása ellenére sem tudott kellő módon alátámasztani.

Az igazság minden szeletének kibontásához meg kell említeni, hogy a munkát eredetileg 822,5 millió forintra becsülték, ehhez képest nyert a Mészáros családhoz kötődő konzorcium 690 millió forintos ajánlata.