Most egy 13 milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros cége

Most egy 13 milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros cége

Három projektre összesen

12 milliárd 932 millió 500 ezer forintos

közbeszerzési eljárást nyert el a felcsúti oligarcha-gázszerelő cége, a Mészáros és Mészáros Zrt. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a fideszes oligarcha a Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése, az ÉRV Zrt. Miskolc-Borsodi régió közötti kooperációs vezeték létesítése, valamint a Verpelét és térsége biztonságos vízellátása elnevezésű projektek kivitelezését végezheti el.

A hirdetményben megjelentek alapján Trizs és Ragály településeken több mint 4500, Szalonna II. számú lakóövezetében és Meszesen csaknem 1400, Parasznyán és térségében csaknem 6700, Gesztely és Gesztely-Újharangod között több mint 7100, Keleméren és Gömörszőlősön majdnem 6500, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. Miskolc-Borsodi régióban csaknem 23 ezer, Szentdomonkos és Bükkszenterzsébet között 7400, míg Sirok és Verpelét között 13 ezer folyóméter vízvezeték épül. Emellett természetesen számos, a vízellátást kiszolgáló létesítményt is meg kell valósítania a milliárdos oligarcha cégének.

Ez azt jelenti, hogy a teljes beruházás

folyóméterenként csaknem 187 ezer forintba fog kerülni.

A 12 év alatt dollármilliárdossá gazdagodott oligarcha cége a múlt héten egy 16 milliárdos beruházásra kiírt közbeszerzést nyert el.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A tenderen Mészáros cégén kívül a Keviép Kft., valamint az EuroAszfalt Kft. és a Betonút Zrt. alkotta konzorcium indult még.