Mészáros Lőrinc felesége: "teljesen természetes, hogy visszaadjunk valamit mindabból, amit a Jóisten segítségével kaptunk"

Végre valaki gondol a szegény sorsú gyermekekre is.

A beszélgetés fő témája a felcsúti központú Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány (aminek kuratóriumi elnöke Mészárosné Kelemen Beatrix). Az interjúból kiderült, hogy a "közismerten lokálpatrióta" Mészáros Lőrinc és családja szívügyének tekinti a vidéki Magyarország fennmaradását. Ennek jegyében nehezebb sorsú helybélieket támogatnak több száz millió forinttal a tanulmányaikhoz vagy az otthonteremtéshez való hozzájárulásként.

"Hiszem és vallom, hogy az embernek soha nem szabad elfelejtenie, honnan jött. Ez iránytű és zsinórmérték is egyben. Mindketten szegény családból származunk, nehéz körülmények között nőttünk föl. Mi heten vagyunk testvérek, és én még pontosan emlékszem arra, hogy egyetlen spirálfüzetem volt a középiskolában, mert többre nem telt. Csak édesapám dolgozott ugyanis, anyukám pedig főzött és nevelt minket. A füzetem egyik oldalára írtam a matekfeladatokat, a másikra a magyart és így tovább"

- mondta a lapnak Mészárosné, aki azt is hozzátette:

"Teljesen természetes volt számunkra, hogy valamilyen formában támogassuk a Vál-völgyi gyerekeket, fiatalokat, a hiányt szenvedőket, és visszaadjunk valamit mindabból, amit a Jóisten segítségével kaptunk"

A vállalkozózseni és - a sajtója elajándékozásáig - médiatulajdonos felesége kitért a szomorú sajtóhelyzetre is. Mint mondta: igyekszik nagyon óvatosan fogalmazni, meggondolni minden egyes szót, mert tisztában van vele, hogy egyes sajtótermékek belekötnek majd és kiforgatják a szavait, bármit is mond.

A teljes interjút itt olvashatja el.