Mihez kezdhet egy elszíneződött foggal? (x)

Mihez kezdhet egy elszíneződött foggal? (x)

Bosszantó, ha azt veszi észre, hogy elszíneződtek, már nem olyan csillogóan fehérek a fogai, mint korábban. Pláne, akkor lesz ez igazán feltűnő és zavaró, ha némelyik foga, például egy metszőfog válik jóval sárgábbá, mint a körülötte lévők.

Vajon mi lehet ilyenkor a megoldás? Miként kaphatja vissza fogainak fehérségét? Van rá egyáltalán bármilyen mód?

Ha úgy véli, lehetnének fehérebbek a fogai, a Potidental fogászat fogfehérítés szolgáltatása segítséget jelenthet Önnek, hogy újra bátran és felhőtlenül mosolyoghasson minden pillanatban. Íme, a lehetséges eszközök a tökéletes fogfehérítéshez.

Az esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat számos lehetőséget nyújt fogai eredeti színének a visszanyeréséhez. Ilyen fogászati kezelés lehet a fogfehérítés, a fogászati direkt héj és kerámiahéj, a fémmentes korona készítése, esetleg a régi, megsárgult tömések cseréje.

Az állapotfelmérés során a fogorvos felderíti, mi is okozza a fogai elszíneződésének valós problémáját. Lehetséges, hogy a rendszeresen fogyasztott ételek, italok színezik el fogait, esetlegesen örökletes hajlama van rá, vagy valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben.

Miután a fogorvos megállapította a probléma okát, jöhet maga a kezelés. Nézzük, mik lehetnek a leghatásosabb eszközök!

A legnépszerűbb megoldások az elszíneződött fogak esetén

Ha kiderítették, mi okozta a fogak elszíneződését, természetesen nem mindegy, hol is helyezkednek el ezek a fogak, illetve milyen mértékű az elszíneződésük. Csupán egy korábbi tömés sárgult el vagy kompletten az egész fog? Ezeknek a figyelembevételével kell meghozni a helyes döntést a kezelés kiválasztásában.

Fogászati héjak használata

Az egyik legnépszerűbb megoldás a direkt héj vagy a porcelánhéj készítése. A fogorvosi héjak vékonyak, egyedi méretűek, melyeket a fogak elülső felszínére rögzítenek a fogak megjelenésének javítása érdekében. Ilyen esetekben a leginkább elszíneződött fogat, fogakat a többi, még kevésbé elszíneződött fog színárnyalatához tudják igazítani e héjak segítségével.

Fogfehérítés

A másik leggyakrabban alkalmazott technika a fogfehérítés. Ez történhet a rendelőben, de akár otthon is.

A rendelői kezelés során általában valamilyen magas koncentrációjú fehérítőgélt alkalmaznak közvetlenül a fogakon, amelyet speciális fény vagy lézer aktivál. Ez a folyamat nagyjából egy-két órát vesz igénybe, folyamatos orvosi felügyelet alatt.

Az otthoni kezelés során egy egyedileg illeszkedő sínbe töltött fehérítőgél segítségével történik a fogfehérítés. Itt az eredmény függ a használat gyakoriságától, valamint a hatása időigényesebb is a rendelői kezelésnél.

Az otthoni kezelés ugyan költséghatékonyabb és kényelmesebb lehet, ám a rendelői kezelés látványosabb, biztonságosabb és azonnali eredményeket ad vele szemben.

Amennyiben Önt is zavarják elszíneződött fogai, foglaljon időpontot a Potidental fogászat debreceni rendelőjébe, hogy megtalálhassa a legmegfelelőbb kezelést a fehér fogak eléréséhez!