Mindig legyen kéznél motorkerékpár lánckenő spray! (x)

Mindig legyen kéznél motorkerékpár lánckenő spray! (x)

A motorbiciklit jobb mindig megfelelő állapotban tartani, pláne így nyáron, amikor minden motoros “kiszabadul” az utakra, vége a téli éhínségnek. Azonban a szezont mindenképpen érdemes egy alapos ellenőrzéssel, átvizsgálással és ápolással kezdeni, hogy a teljesítményre se legyen panasz.

A megfelelő lánckenő spray kiválasztása

Ma már hatalmas kínálatból lehet válogatni. Elég csak megnézni a FilterABC motorkerékpár lánckenő spray felhozatalát és máris láthatjuk, hogy mennyi termék vár minket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindegyik megfelelő lesz a saját motorbiciklinknek. Érdemes megnézni az egyes termékek leírását, valamint azt, hogy pontosan hogyan kell őket alkalmazni.

Vannak teljesen szintetikus lánczsírok, amelyek rendkívül jó tapadással és vízállósággal rendelkeznek. Mindemellett még a kúszási és kenési jellemzőik is kiválóak. Ezeket kifejezetten ajánlott gyorsan futó láncokhoz használni, mivel csökkentik a láncnyúlást és gondoskodnak a lánc minél hosszabb élettartamáról is.

A környezetvédelem miatt sem kell aggódni, mivel ma már több olyan láncspray is található a piacon, ami biológiailag lebontható. A használatnál fontos arra odafigyelni, hogy a megfelelő hatás csak keverés nélkül érhető el. Még mielőtt felvisszük a láncra, azt mindenképpen tisztítsuk meg lánc- és féktisztítóval.

Ezek a lánckenő spray-k az erőátviteli láncok első és karbantartó kenésére alkalmasak. Kifejezetten fontos használni őket poros, szennyezett vagy korrozív környezet esetén. Gyorsan futó és nagy terhelésű O-gyűrűs vagy anélküli láncokhoz is tökéletesek.

Figyeljünk oda a rendszerességre!

A motorkerékpárok egyik, ha nem a legfontosabb alkatrésze a lánc. Ez az eszköz gondoskodik arról, hogy a motor által kifejtett erő a kerekekhez jusson. Ha a lánccal valami probléma van, akkor azt azonnal érezni fogjuk. Lehet, el se indul a motorbicikli, de a legrosszabb eset az, ha valami menet közben történik.

A motorkerékpár lánckenő spray segít megfelelő állapotban tartani a láncot, annak teljesítményéről gondoskodni. A segítségével az élettartama garantáltan hosszabb lesz. Ehhez azonban az is kell, hogy ne hébe-hóba, ritkán ellenőrizzük a lánc állapotát. A legjobb az, ha rendszeresen újrakenjük az eszközt, hogy mindig megfelelő állapotban legyen az újabb száguldozáshoz.

Nyugodtan kérjünk tanácsot!

Mivel motorkerékpár lánckenő spray-ből jó pár darab érhető el a piacon, könnyen találhatjuk magunkat abban a helyzetben, hogy nem tudjuk, melyik lenne az ideális a saját motorunk számára. Nem kell megijedni, ilyenkor kérjünk tanácsot egy tapasztaltabb motorostól vagy egy szakembertől, aki segít nekünk eligazodni a lánckenő spray-k világában.

Természetesen itt is fontos odafigyelni a minőségre, mivel egy prémium termékkel az ápolás is sokkal egyszerűbb és hatékonyabb lesz.