Miskolcnak is van Mészáros Lőrince?

Az ügyről sokat elárul, hogy egy-két hónap alatt 4-500 millió forint közbeszerzést nyertek el.

A közelmúltban több, egy irányba mutató információ is eljutott a képviselőhöz. Eszerint a Mivíz  munkáit folyamatosan több, Hercsik István nevéhez kötődő cég nyeri el, a Mento Kft. és a P1 Bau KFT. A politikus szerint ezen cégek kapták meg a Dayka Gábor utca ivóvíz-vezetékének bélelését több miskolci utcával együtt, a miskolci szennyvíztelepen ledepózott inert hulladék elszállítását, az arnóti iszapdepó szállítását, valamint a MiReHuKöz gépjárműveinek javítását.

Egyéb olyan nyertes cégek is vannak, amiknek a tulajdonosai Hercsik István üzlettársai.

"Az ügyről sokat elárul, hogy egy-két hónap alatt 4-500 millió forint közbeszerzést nyertek el"

-hívta fel a figyelmet Egyed.

A képviselő úgy véli, az eddigi gyanú így megerősödni látszik, miszerint Hercsik István működése a Fidesz nagy oligarcháinak mintájával párhuzamba állítható. Szerinte szintén fideszes minta, hogy egy Miskolc méretű városban nem találnak megfelelő embert a hulladékkezelő igazgatói posztjára, valamint, hogy ez az ember olyan extra képességekkel rendelkezik, hogy egyben a Mivíz stratégiai igazgatója is tud lenni.

Majoros Róbert jutalmul Miskolc egyik legelőkelőbb szállodájában lakhat: a City Hotelben, közölte az országgyűlési képviselő, aki szerint ez az ügy is ékes példája annak, hogy jelenleg Magyarországon csak az a vállalkozás tud érvényesülni, ami jó kapcsolatot ápol a kormánypárttal, a többiekre csupán a mellőzöttség és a csőd vár.

Az elmondottak alapján a jobbikos politikus választ vár az alábbiakra: Ki lehet Hercsik István, talán a borsodi Mészáros Lőrinc? Miért kell az ország másik végéből hozni a városi cégek vezetőit, talán Miskolcon nincs alkalmas ember a feladatra? Hogy tölthet be több önkormányzati cégben igazgatói tisztséget egy személy, hogy látja el a feladatát? Hogy számolnak el a fentiekkel a Miskolc Holding vezetői? Mennyi szuperember, szuperigazgató és szupervállalkozó van még a miskolci Fidesz tarsolyában?