Mohács fideszes polgármesterének cége milliárdos támogatást kapott, szerinte jó helyre ment a pénz

Mohács fideszes polgármesterének cége milliárdos támogatást kapott, szerinte jó helyre ment a pénz

Mohács fideszes polgármesteréhez, Pávkovics Gáborhoz köthető családi vállakozás is kapott egymilliárd forintot a vidékfejlesztési támogatás keretéből, amivel semmi probléma a politikus szerint - értesült róla az RTL Híradója.

Legalábbis ez derült ki a megyei közgyűlésen adott válaszából, miután a jobbikos Schwarcz-Kiefer Patrik, Baranya megye 3. választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje ezt szóvá tette. Pávkovics szerint ugyanis

ezek a források jó helyre mennek... A helyzet pikantériája, hogy én mint polgármester, a magángazdaságban is szeretném a képességeimet kamatoztatni, és nem a városi és politikai kapcsolataim révén szeretném a családomat eltartani.

Majd hozzátette, hogy a családi cégük csak egyike a sok nyertes pályázónak, ráadásul több mint 5 ezer gazda kapott vidékfejlesztési támogatást Baranya megyében.

Az RTL Klub az Agrárminisztériumot is felkereste, akik válaszukban azt írták: a támogatások odaítélésekor nem képezi az elbírálás tárgyát a pályázó pártállása, vagy világnézete. Kifejtették, eddig 229 ezer esetben ítéltek támogatást 2000 ezer milliárd forint értékben.

A csatorna Pávkovics Gábort is próbálta elérni, azonban a polgármester nem akarta kommentálni az esetet.