900 új bringával és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubit, már 126 ezer regisztrált felhasználója van

900 új bringával és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubit, már 126 ezer regisztrált felhasználója van

Bővítik a körülbelül egy évvel ezelőtt megújult Mol Bubi közbringarendszert: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 900 új kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővíti a rendszert – jelentette be közös sajtótájékoztatón hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. Walter Katalin azt is mondta, hogy jelenleg 1560 bicikli használható a rendszerben és 162 állomás van Budapesten, számolt be az MTI.

A főpolgármester azt mondta, hogy a koronavírus-járvány következtében megváltoztak a közlekedési szokások, aminek következtében világszerte, így Budapesten is nagy mértékben növekedett a kerékpáros közlekedés mértéke. Mint mondta, ezt a növekedést szeretnék szolgálni azzal, hogy biztonságos kerékpáros infrastruktúrát építenek ki a fővárosban.

A közbringarendszernek már 126 ezer regisztrált felhasználója van, áprilisban 12 ezer új regisztráció volt, a napi bérlések száma pedig meghaladja az 5700-at.

A sajtótájékoztatót a Práter és Szigony utca kereszteződésében tartották, ott volt Pikó András (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP), VIII. kerületi polgármester is. Azt mondta, a józsefvárosi önkormányzat egy élhető, emberközpontú kerületet szeretne létrehozni. „Nem az eszközökhöz szabjuk a városfejlesztésüket, hanem az emberek igényeihez”, ezért fontos a kerékpáros közlekedés támogatása is – mondta.

Jól nézze meg mostantól, hová parkolja le a Bubit, ötezer forintos büntetést is kaphat

Ötezer forint elszállítási díjat kell fizetnie annak szerdától, aki használat után nem valamelyik gyűjtőállomáson rakja le a Mol Bubi kerékpárt - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi közleményében. Az MTI azt írja, a társaság közlése szerint az elszállítási díj bevezetésének nem a bírságolás a célja, hanem a helytelen használat megelőzése.

Pikó elsorolta azt is, hogy a Teleki téren, a Mátyás téren, a Losonci lakótelepen, a Kálvária téren, valamint a Bródy Sándor utca és a Horánszky utca kereszteződésében is létesült új gyűjtőállomás.