Elkapták a rendőrök a zavart férfit, aki momentumosokra támadt sajtótájékoztatójuk közben

Elkapták a rendőrök a zavart férfit, aki momentumosokra támadt sajtótájékoztatójuk közben

A kormánypártok társadalomellenes propagandájának eredményeként újabb mentálisan zavart férfi támadt rá ellenzéki politikusokra. A Momentum több vezetőjét, köztük Fekete-Győr Andrást is megütötte - a rendőrség hamar elkapta az agresszív férfit.

Hétfő délután Fekete-Győr András és Orosz Anna számos momentumos politikus kíséretében tartott sajtótájékoztatót a Széll Kálmán téren, amelyen a párt vezetésében történt személyi változásokról számoltak be: ismert, Fekete-Győr András az előválasztás első fordulójának rossz eredményei miatt bizalmi szavazást kért maga ellen, amin a küldöttgyűlés megbuktatta. Helyére Orosz Anna kerül, aki ügyvezető elnökként folytatja a párt irányítását.

A sajtótájékoztató közben viszont történt egy atrocitás, ugyanis egy középkorú férfi rátámadt a résztvevőkre. A férfi előbb csak kiabált, káromkodott, szitkozódott, majd amikor kellően felhergelte magát, végül ütött is. A párt lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint megütötte a Momentum egyik elnökségi tagját, Ilyés Mártont, majd a párt sajtóreferensét is pofon vágta.

Végül néhány perccel később visszatért, bepöckölte a cigijét a momentumos társaság közé, ahol végül a lemondott elnököt, Fekete-Győr Andrást is megütötte - közölte a párt.

A Momentum helyszínre hívta a rendőrséget, majd a helyszíni szemle után több sértett, illetve tanú a rendőrségen tett tanúvallomást. A rendőrség bekérte a többi felvételt is a többi megjelent sajtóorgánumtól és a nyomozást megkezdték.

A rendőrség honlapján kedden megjelent közlemény szerint a fővárosi rendőrök néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével még aznap este II. kerületi lakásán elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves V. Pétert előállították, és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást.

Mérhetetlenül felháborítónak és elszomorítónak tartjuk, hogy az elmúlt 12 évben idáig jutott a közéleti moralitás: emberek fizikálisan mennek neki politikusoknak, aktivistáknak, konkrét fájdalmat akarnak okozni azért, mert valaki a számára nem megfelelő oldalon politizál. Szerencsére fizikálisan nem sérült meg komolyabban senki a tegnapi eseményen, ellenben a magyar társadalom érzelmi és morális sérelmei kézzelfoghatóak. Amikor a Momentum politikai kultúraváltásról beszél, erről is beszél: a politikának nem lehet olyan uszító, megosztó hatása, hogy az emberek eljussanak odáig, hogy megtámadnak másokat

– közölte az ellenzéki párt.