Hétfőtől péntekig lehet csak szülni márciustól a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban

Hétfőtől péntekig lehet csak szülni márciustól a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban

Egy sor másik betegellátás is csak hétköznap lesz elérhető a közel 100 ezer lakost ellátó kórházban.

Március 1-jétől a hétvégeken megszűnik egy sor ellátás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – írja a 24.hu a kórház honlapján megjelent tájékoztatás alapján. A dr. Rumi Márk orvosigazgató által szignózott, igen rövid közleményében azt írják, hogy a mától életbe lépő „új ellátási struktúrára” alapján

"hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadják." 

Ez azt jelenti, hogy a közel 100 ezer lakost ellátó kórházban

a szülések csak ebben az időszakban biztosítottak.

Hozzáteszik:

  • Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátjuk.
  • A hét minden napján 0-24 órában biztosítják a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást.

Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja.

A lap megjegyzi, a lakosságot teljesen váratlanul érte az intézkedés.

Mint ismert, március 1-től áll fel az új ügyeleti rendszer is Győr-Moson-Sopron vármegyében, a fennakadások pedig borítékolhatók. Az új ügyeleti rendszer lényege, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött szerződést az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására, miután Győr körzetében egyetlen háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződését.