Most hurcolják Bukarestbe a kézdivásárhelyi vármegyést! Szúrta a románok szemét a HVIM kiskátéja

Gyanúsítás nincs. Könyveket, pólókat, kiskátét foglaltak el.

A HVIM-es közlemény szerint semmiféle gyanúsítást nem közöltek vele és a házkutatási parancson sem szerepelt semmiféle indok, ami miatt rátörhettek. A civil mozgalom elképesztőnek tartja, hogy

a házkutatás során csak olyan tárgyakat foglaltak le, amik teljesen törvényesen lehettek nála, így például a magyar zászló és a vármegyéhez köthető zászló és pólók, illetve ami „nagyon szúrta a román rendőrök szemét” az a Vármegye Iránymutatása, amit szintén lefoglaltak. 

A HVIM kíváncsian várja az indoklást, hogy abban milyen törvénytelenséget találnak, a kiadvány, amely a szervezet belső használatú úgynevezett Kiskátéja, célokat, feladatokat fektetett le. Ezen kívül lefoglalták a kézdivásárhelyi elnök számítógépét és a laptopját is, és a munkahelyét is átkutatták, ahol iszonyatos felfordulást, szemetet hagytak. Mivel az érintett személy magyar állampolgár is, így természetesen a HVIM azonnali konzulátusi segítséget is kért. A közlemény kiadásának a pillanataiban (2015. 11. 30.) közölték a vármegyés vezetővel, hogy Bukarestbe viszik kihallgatásra. Valószínűleg szervezett bűnözés elleni szakosztály (DIICOT) vizsgálódik ellene. Vádemelés még nem történt illetve őrizetbe vétel sem. A HVIM közölte, hogy minden jogi eszközt meg fog ragadni, hogy ezen a szervezet szerint teljességgel indokolatlan, törvénytelen intézkedést azonnal fejezzék be.

„Amennyiben bármi gyanúsításuk van, akkor közöljék, viszont ha nincs, akkor semmilyen jogi lehetőségük nincs ilyen megfélemlítő lépésekre, Természetesen a nemzetközi sajtóhoz és az Európai Parlament nyilvánosságához is fordulunk. Amint a történések lehetővé teszik, új információkkal jelentkezünk.”

- zárul a HVIM Hírszolgálat bejegyzése.