Most végre kiderül, milyen értékei vannak a Puskás Akadémiának

A Magyar Narancs számolt be arról, a DK-nak sikerült bírósági úton elérni, hogy nyilvánosságra kerüljön az elmúlt közel három év összes olyan megbízásainak és beszerzéseinek dokumentumai, amelyeket a társasági adókedvezmény jóvoltából befolyt milliárdokból fedezett az akadémia.

Mint ismert, a 2015-2016-os NB1-es idényben több alkalommal is a legidősebb átlagéletkorú, és idegenlégiósokkal megerősített kezdőcsapattal pályára lépő Puskás Akadémia (illetőleg az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány) kapta a legtöbb támogatást, 11 milliárd forintot a tao-n keresztül.

Fokozott ellenőrzés: megmotozták és kipakoltatták a parlamenti képviselőt és az újságírót Felcsúton

Az ellenzéki politikus Facebook oldalán számolt be az esetről, és két videofelvételt is közzétett az igazoltatásáról.A bejegyzése szerint a felcsúti kisvasutat és a Puskás Akadémia elnevezésű futballcsapat stadionját mutatta volna meg vendégének, aki a helyszínen kívánt volna vele interjút készíteni.A rendőrök azonban kiszúrták a kamerát és úgy gondolták, megérett a helyzet a tisztázásra.

Ennek nyilván semmi köze ahhoz, hogy a csapat stadionja a miniszterelnök háza mellé épült.

A nap lúzere az MSZP-frakció: véletlenül megszavazták a tao-pénzek titkosítását

Ma döntött az Országgyűlés a kormány javaslatáról, amely szerint a jövőben adótitoknak minősül majd, melyik cég mennyi társaságiadó-kedvezményt juttat vissza a kormány vezetőinek sportcéljaira. Az elképzelést minden ellenzéki frakció elutasította. A szocialista vezérszónok, Burány Sándor a vitában azt mondta:"a módosítás lényege, hogy a miniszterelnök kedvenc focicsapatát még több pénzzel tömhessék ki."

Emlékezetes az is, hogy a parlament fideszes többsége - a szocialisták segítségével - szigorított a szabályokon, és a jövőben adótitoknak minősül majd, melyik cég mennyi társaságiadó-kedvezményt juttat vissza a kormány vezetőinek sportcéljaira.