Az MTI azért nem hozza le, hogy a Törvényszék szerint a közmédia hazudott, mert az sérti a közmédia jó hírét

Elképesztő indokkal tagadta meg az MTI, hogy leközölje a Jobbik közleményét.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a Jobbik újabb pert nyert egy álhír miatt. Ezúttal a közszolgálatinak nevezett állami hírcsatorna nem tudta hitelt érdemélően alátámasztani a hazugságát, hogy a legerősebb ellenzéki párt Karcagon nem szépkorúaknak szervezett egy zenés estet, hanem a romáknál kuncsorgott szavatokért.

Cigányszavazat-vásárlást hazudott a köztévé, a Jobbik helyretette őket

Miután már közel száz pert nyert meg a Jobbik a Fidesz lakájmédiájának hazudozásai miatt, a magát valamiért "közszolgálati" jelzővel illető M1 úgy gondolta, hogy nekik is fel kell zárkózniuk a habonyi hazugsággépezethez - áll a Jobbik sajtóosztálya által portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Az ügy egyébként egyszerű, mint a bot, és tényleg látványos volt a hazugság.

A Jobbik, mint a Habony-művek hazugságai esetén is minden esetben, itt is bírósághoz fordult, és a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében helyreigazítás közlésére és a perköltség megfizetésére kötelezte az állami hírcsatornát (a Habony és Vajna-művek egyébként már közel 100 alkalommal sültek fel a bíróság előtt).

A Jobbik az ítéletről közleményben tájékoztatta a sajtót, és a kommünikét az MTI-nek is megküldte, azonban annak utánközlése elmaradt, méghozzá egészen döbbenetes indokkal.

Az MTI magyarázata szerint ugyanis a Jobbik közleménye a szabályzatuk 14.2. pontjába ütközik, miszerint a beküldött szöveg

"nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen".

Ezek szerint tehát az MTI azért titkolta el azt a hírt, hogy a Törvényszék szerint hazudott a közmédia egy másik szervezete a Jobbikról, mert az sérti a közmédia jó hírét!

És mindezt az Ön pénzéből.

Az adónkból fenntartott MTI letiltotta a Jobbik közleményét

A Jobbik hívta fel a figyelmet arra, hogy az N1TV két munkatársa jogi úton fog elégtételt venni a közszolgálati hirado.hu-n "Vona kutyái" címért és a hasonló cikkekben szereplő hazugságokért.