Közel félmilliárd forintot költ taxizásra az MTVA a következő két évben

Közel félmilliárd forintot költ taxizásra az MTVA a következő két évben

A Főtaxi nyerte a közpénzből működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által meghirdetett tendert, így ez a cég fogja utaztatni 24 hónapig, nettó 490 millió forintért a közmédia munkatársait és vendégeit

A Főtaxi nyerte a közpénzből működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által meghirdetett tendert, így ez a cég fogja utaztatni 24 hónapig, nettó 490 millió forintért a közmédia munkatársait és vendégeit - írta meg az Átlátszó.

Meghívásos tenderen választotta ki taxiszolgáltatóját a közmédia. A közbeszerzésen a Főtaxi és az MTVA korábbi taxis partnere, a 6x6 Taxi indult.

A nyertes a Főtaxi lett, amely a keretszerződés szerint várhatóan havi 3150 rendelést bonyolít majd két éven keresztül. A közmédia így átlagosan nettó 6481,5 forintot költhet egy fuvarra.

A közbeszerzés tárgya „taxi jellegű személyszállításaihoz kapcsolódó fuvarszervezés” biztosítása volt napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, vállalkozási keretszerződés keretében, főként budapesti kiindulási ponttal.

A meghívásos tender két szakaszból állt. Az első körben bárki jelentkezhetett a pályázatra, a másodikba viszont csak ez első körön átjutott cégek kerültek, így végül a Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt., illetve a 6×6 Taxi Közlekedési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Érdekesség, hogy a Főtaxi az eljárás kezdeti szakaszában kifogással élt, mivel úgy ítélte meg, hogy a kiírás nem teremt lehetőséget igazi versenyre, ezért jogsértő. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban elutasította a kérelmet, az eljárást pedig megszüntette, és végül a Főtaxi nyert.

Ahogyan arról elsőként az rtl.hu írt, tavaly december elején újra közönség biztosítására írt ki közbeszerzést az MTVA. A tapsoltatást ezúttal közel 30 millió forintért a Casting Office Kft. szervezi majd.