Mulasztás-sorozat a Nemzeti Banknál, a Jobbik a legfőbb ügyészhez fordult

Volner János hangsúlyozta: ez a súlyos mulasztás-sorozat eredményezte a brókerbotrányok során tapasztalt jelentős károkozást.
 
A nemzeti ellenzék országgyűlési képviselője felidézte: az 5 éves ellenőrzési ciklus alatt a jegybank egyetlenegy alkalommal sem végzett átfogó ellenőrzést a 24 brókercégnél, ebből adódóan nem is derítette föl idejében, hogy a pénzintézetekben mi folyik.
 
A Quaestornál végzett 2013-as ellenőrzés során ugyan megállapították, hogy komoly gond van a nyilvántartásokkal, azonban, ezt követően, mégis 70 milliárd forintos fedezetlen kötvény-kibocsátásra kerülhetett sor. Mindez azért, mert az MNB nem végezte el megfelelően a feladatát - magyarázta a politikus.
 
Fontosnak tartjuk elmondani - fogalmazott Volner János -, a Kun-Mediátornál és a Hungária Értékpapírnál egyetlen becsületes ellenőrzés feltárta volna, hogy a betétesek pénzét ellopják.
 
Véleménye szerint az MNB a feladatát azért nem látta el, mert az igazgatóság azzal volt elfoglalva, hogy Matolcsy György kénye-kedve szerint mindenféle luxusingatlanokat, kastélyokat vásároljon, és újítson fel.
 
A Jobbik véleménye szerint a jegybank vezetősége - az említettek miatt - büntetőjogi eszközökkel is felelősségre vonható, éppen ezért, azok a kisbefektetők, akik az MNB mulasztása miatt vesztették el a pénzüket, teljes kártalanítást érdemelnek.
 
Ha Ön is kíváncsi arra, hogy mi állt a Polt Péternek küldött levélben, akkor KATTINTSON IDE, az Alfahír fellebbenti a fátylat.