Jobbik: nemcsak otthagyták a magyar embereket az út szélén, de még az árokba is rúgták őket

Jobbik: nemcsak otthagyták a magyar embereket az út szélén, de még az árokba is rúgták őket

A Jobbik friss Facebook-bejegyzésében azt írja, 

a több mint egy éve tartó járvány utolsó hónapjaira „eszébe jutott” Orbánéknak, hogy a semmiből nem lehet megélni. Más európai országokban már egy éve kapják a munkából kiesettek, illetve otthon maradni kényszerülő munkavállalók az európai színvonalú fizetésük 80%-át. Orbán most az általa vezetett bűnbanda által már ezerszer megcsúfolt, „senkit sem hagyunk az út szélén”, kamuszöveggel nagy kegyesen az utolsó hónapokra alamizsnaként odadobja a most leállított szolgáltatásokban dolgozóknak a fizetésük felét.

Szerintük az nem számít, hogy az elmúlt egy évben hány százezren maradtak munka nélkül, hogy hány munkavállaló nem kapott fizetést, és hány magyar vállalkozás csődölt be, valamint hány magyar család ment tönkre.

A keresztényszociális néppárt hangsúlyozza, a kormány azt reméli, hogy "a magyar emberek elfelejtik az elmúlt egy évet, az elmúlt egy év ezermilliárdos lopásait, elfelejtik, hogy míg más európai kormányok valódi segítséget adtak állampolgáraiknak, addig itthon Orbán „fürkészei és portyázói” – mert ugyebár a kormányfő nem foglalkozik üzleti ügyekkel – még a más országokban ingyenesen biztosított maszkokon és teszteken is nyerészkedett, a botrányos lélegeztetőgép-bizniszről már nem is beszélve."

"Hát nem! Semmit nem felejtünk! Nem felejtjük el, hogy nemhogy csak úgy otthagyták a magyar embereket az út szélén, de még az árokba is rúgták őket! A néppárti Jobbik továbbra is követeli, hogy a bérek 80%-át fizessék ki a munkából kiesőknek, és ne csupán a következő egy-két hónapra, hanem az elmúlt egy évre visszamenőlegesen minden jövedelemkiesést jelentő hónapra."

- zárul az ellenzéki párt posztja.