Gulyás Gergely: még a bíróság sem tudja, hogy mi a hazugság a politikában

"A politikai vitákban szerintem nem helyes, hogy a bíróság tesz igazságot."

Ahogy arról lapunk is több alkalommal beszámolt, az áprilisi választások óta a sorozatos kormánypárti sajtó helyreigazítások során számtalan olyan hazugságra derült fény, amelyek aztán megjelentek a Fidesz-KDNP hivatalos kommunikációjában, komolyan befolyásolva a választások végeredményét is.

Beismerték, hogy hazudtak: Vona soha nem tett hitet Allah mellett, és nem haverkodott terroristákkal sem

Persze ezek már nem változtatnak semmin, a negyedik Orbán-kormány magas támogatottsággal került hatalomra, és akik döntését a különböző hazugságok alapozták meg, most foghatják fejüket - vagy persze mindig ott lesz a könnyebb út, beledugni inkább a homokba.

Így többek között elismerte már a fideszes és közpénzből fenntartott sajtó, hogy Vona Gábor soha nem tett hitet Allah mellett, valamint azt is, hogy a Jobbik és a DK még véletlenül sem akart együttműködni a választások előtt. Jellemző, hogy a Jobbik több mint száz sajtópert nyert már meg a hazugságokat terjesztő orgánumokkal szemben, és jelenleg Vona Gábor is abból a pénzből él, amit a bíróságok megítélnek neki az őt ért igaztalan sajtótámadások után.

Már megint hazudtak

A választásokat követő jobbikos tisztújító kongresszuson lett a párt elnöke Sneider Tamás, és veszített szoros küzdelemben Toroczkai László. Utóbbi tábora a fideszes sajtó támogatásával megkérdőjelezte az eredményt, majd új mozgalmat indított. Az aktív, és máig tartó kormánypárti médiatámogatásnak része volt az is, hogy a Lokál 2018.

Az N1TV arra volt kíváncsi, hogy Gulyás Gergely miniszter mennyire látja visszásnak, hogy hazugságra épült a kampányuk.

"A politikai vitákban szerintem nem helyes, hogy a bíróság tesz igazságot"

- utalt a fideszes politikus a kormányzati orgánumokat elmarasztaló ítéletekre.

Talán ennél is meglepőbb volt, amikor arról érdeklődtek, hogy mit tehet a kormányzat a hazugságáradat megállítása érdekében:

Itt nézheti meg a beszámolót: