Nagy a para: Szanyi Tibor szerint az MSZP bebukta a boltzáras népszavazást

Hozzátette: "Fel kellett volna tenni magunknak a kérdést: vajon a már érdektelenné vált ügyekben is össze tudunk gyűjteni kétszázezer aláírást?"

A többi elnökjelölttel kapcsolatban azt mondta, hogy „várom, hogy nekik is legyen programjuk. Olyan

„egyedül vagyunk, Tibor feelingem van”.

Szanyi szerint az MSZP nem ért el új és nagy eredményt, csupán megtartotta a támogatottságát. Ezerötszáz szignó kell ahhoz, hogy Szanyi Tibor indulhasson MSZP elnöki tisztségért „téboly, hogy ezt bele kell sűríteni egy flúgos futamba” – panaszolja el párton belüli kampányának nehézségeit. Szavai szerint a pártban szervezetlenség van, úgy fogalmazott, hogy az MSZP átgondolatlanul megy bele olyan akciókba, mint például a népszavazás.

A boltzárral kapcsolatos népszavazás fontos volt nekünk, de mit tehetünk, ha a kormány kicselezett bennünket? Ez van. Fel kellett volna tenni magunknak a kérdést: vajon a már érdektelenné vált ügyekben is össze tudunk gyűjteni kétszázezer aláírást?

- fogalmazott. Az egykori Köztárasági téri MSZP-székházat újra megszerezné a párt számára, azt újraépítené, de megmondta őszintén azt is, hogy be se meri tenni a lábat egyelőre oda. Méltatlannak tartja, hogy Horn Gyula szobra állítólag a pártelnök frakcióirodájában van. Az MSZP június elejéig akar összegyűjteni 250 ezer aláírást, a hírek szerint a párton belül azonban a tagság elfáradt. Az atv.hu forrásai is súlyos problémákat tártak fel, nagy a para.