Nagy szeretettel fogadjuk az új amerikai nagykövetet

Hétfőn érkezik az amatőr partiarc, Goodfirend munkatársa, a Gazdagok és szépek producere.

A diplomatát "nagy szeretettel és nyitottsággal várjuk" - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy érkezésével "új lendületet, új, pozitív irányt kaphat a magyar-amerikai politikai diskurzus".

Az államtitkár megjegyezte, "a politikai nehézségek nem nyomják rá a bélyegüket a gazdasági kapcsolatokra", amelyek kiválóak és fejlődnek.

A kormányzatnak tíz egyesült államokbeli céggel van stratégiai megállapodása, az 50 legnagyobb amerikai multinacionális cég közül mintegy 40 jelen van az országban, az elmúlt egy évben pedig közel megduplázódott a két ország közötti kereskedelmi kapcsolat magyar többlete - fejtette ki.

Magyar Levente szólt arról is: a közeli hetekben három olyan amerikai beruházást jelentenek be, amely forintmilliárdos működő tőkét hoz az országba; az első bejelentést napokon belül megteszik, de a most is folyó egyeztetésekre hivatkozva konkrétumokat nem közölt.

Az Obama-kormány választottja a 47 éves, férjével és négy gyermekével Los Angelesben élő Colleen Bell lett, akit eddig a Gazdagok és szépek (The Bold and the Beautiful) című sorozat producereként ismertek, a sorozatot férje, Bradley Bell szülei indították útjára. A kijelölt nagykövet egykor a virginiai Sweet Briar College-ban politikatudományokból és közgazdaságtanból diplomázott, tanult a skóciai St. Andrews Egyetemen is.

Bell kiterjedt társadalmi tevékenységet vállal. A Los Angeles-i Szépművészeti Múzeum igazgatótanácsának tagja, Obama a washingtoni Kennedy Központ egyik kurátorává nevezte ki, és klímaügyekben is aktív.