Kinizsi-ügy: Nagykőrösön végre felépült a klubház, erre a városban megszűnt a labdarúgás

Kinizsi-ügy: Nagykőrösön végre felépült a klubház, erre a városban megszűnt a labdarúgás

Korábban beszámoltunk róla, miután vitatott körülmények között, a klub nevét, székhelyét, és az elnökség személyi összetételét megváltoztatva gyakorlatilag eltüntették az elmúlt években több tízmilliós TAO-tartozást felhalmozó Nagykőrösi Kinizsi sportegyesületet, júniusban Zágráb Nándor, a Jobb Nagykőrösért Egyesület önkormányzati képviselője csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést. A körzet jobbikos előválasztási képviselőjelöltje, aki mögé időközben felsorakozott a Momentum, az LMP és az MMM (Mindenki Magyarországa Mozgalom) az ügy friss fejleménye kapcsán lapunknak elmondta, a büntetőeljárást megkezdték, de további érdekesség is történt a Pest megye negyedosztályban játszó csapata körül, ami több mint 400 millióból kapott új klubházat:

Most, hogy elkészült a klubház, gyakorlatilag a csapat maradékát is kirúgták. Ezzel jóformán Nagykőrösön nincs focicsapat. Gondoljuk el, hogy végre van egy felépült klubház, erre a városban megszűnt a labdarúgás

 - ismertette Zágráb az ügy körüli kontrasztot. A politikus úgy tudja ennek hivatalos oka az volt, hogy a negyedosztályban játszó csapat a harmadik helyen végzett .

A fideszes önkormányzat nem vesz tudomást a pénzzel felszívódott klubházról

A június 21-i Emberi Erőforrások Bizottságának ülésén a Jobbik jelöltje bár szerette volna, ha a Kinizsi-ügy napirendre kerül, ezt azonban az elnök, az egykori MSZMP tag, Szabóné Irházi Zsuzsa, illetve a jegyző nem tette lehetővé. A tájékoztatásra azért lett volna különösen nagy szükség, mert ahogy fogalmaz, a fideszes alpolgármester, Dr. Körtvélyesi Attila jegyzőkönyvezte a kókai vagyonátadást, míg a Jogi, Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság elnöke, Sohajda Márk volt a Nagykőrösi Kinizsi SE elnöke. Mindez jól példázza, hogy az önkormányzat tevékenysége összefonódik az egyesület eltűntetésével - jegyzi meg Zágráb, aki hozzáteszi

az országban a tao-pénzek eltűntetése ennyire extrém módon sehol máshol nem jelentek meg úgy, mint Nagykőrösön. 

 

A tao-pénzek eltűntetésének állatorvosi lova

A Nagykőrösi Kinizsi sportegyesület még 2019-ben vágott bele egy sportlétesítmény megvalósításába, melyre 200 millió forintnyi tao és nagyjából 200 millió forintnyi önkormányzati támogatást kaptak. Nagykőrös számára a pandémia harmadik hullámának ideje alatt jött a meglepetés: a Nagykőrösi Kinizsi sportegyesület egyszer csak köddé vált, majd ugyanazzal az adószámmal Kókán egy bizonyos Roma-Gól SE jelent meg új székhellyel és vezetőkkel. Mint kiderült, egy cégtemetőről van szó a bejegyzett cím alatt, így most az adóscsapdába került Nagykőrösi Kinizsi jogutódja a Roma-Gól SE lett, amihez így a klub értékei is kerültek. Erről bővebben itt írtunk.