400 milliót költöttek el egy klubházra, de még ennyi sem volt elég Nagykőrösön

400 milliót költöttek el egy klubházra, de még ennyi sem volt elég Nagykőrösön

Nem fizette ki a Nagykőrösi Kinizsi sportegyesület az építést végző vállalkozót, aki ezért nem engedte be az üzemeltetést végző cég munkatársait. Korábban már 400 millió forintot költöttek el az egyesület székházára, de további pénzt szeretne a klub elnöke a számlák kifizetése miatt. 

A hányattatott sorsú labdarúgó egyesületet 2020 januárjában léptették vissza, mert 50 millió forintos tartozást halmozott fel. A klub elnöke egyébként Sohajda Márk helyi fideszes önkormányzati képviselő, aki akkoriban azzal védekezett, hogy az adósságot még az előző vezetés halmozta fel. A szövetség válaszaiból azonban nem ez derült ki. Az ügyben az MLSZ költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tett egy évvel ezelőtt.

Aztán nagyobb beruházásba kezdett a klub, ugyanis a Nagykőrösi Kinizsi egyesülete az új klubház építésére, mintegy 200 millió forintnyi Tao és nagyjából 200 millió forintnyi önkormányzati támogatást kapott. Az eredeti tervek szerint az új sportkomplexum mintegy 620 négyzetméteren épül. Rendelkezett volna sportbüfével és konferenciateremmel is.

Mostanra kiderült, hogy az eddigi többszázmilliós támogatás kevésnek bizonyult, s nem fizették ki rendesen a vállalkozót. Az építést végző cég ezért úgy döntött, hogy nem engedi be  a KÖVA Rt. dolgozóit, akik a jövőben a létesítmény üzemeltetésért fognak felelni.

A Jobbik nagykőrösi önkormányzati képviselője, Zágráb Nándor a helyszínre sietett, hogy utána nézzen annak, hogy mi a helyzet az építkezés környékén. Megkérdezte a város jegyzőjét is, de ő hárított és közölte, hogy "semmi köze a képviselőnek az eljáráshoz." 

ELFOGYOTT A TÁMOGATÁS Nem fizetik ki a vállalkozót. A fidesz lopásra használja a focit?

Közzétette: Zágráb Nándor – 2021. január 28., csütörtök

Simon János vállalkozó azonban úgy reagált, hogy nem fizették ki a pótmunkát számukra. 

"Van egy megállapodásunk, hogy mindaddig, amíg nincs rendezve a tartozás, addig a munkaterületet nem adjuk vissza."

A vállalkozó megerősítette, hogy behatoltak az ingatlanba, amelyről rendőrségi jegyzőkönyv is készült. Elmondta, hogy a sportegyesület pénzhiányra hivatkozva nem tudja kiegyenlíteni a számlákat. A vállalkozó hozzátette, hogy akár a visszabontás lehetősége is felmerült, ugyanis a szerződés feljogosítja rá őket. 

Zágráb Nándor lapunknak elmondta, hogy Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő, a klub elnökeként a nemrégiben azt szerette volna elérni, hogy további 16 millió forintot fizessen ki az önkormányzat a klub számára.